UEFA-le avaldas VAR-i süsteem MM-finaalturniiril muljet: seal toimis see äärmiselt õlitatult ning probleemideta. Nüüd soovib UEFA VAR-i ka Meistrite liigasse kaasata ning seda juba käimasolevast hooajast alates.

UEFA klubivõistluste komitee peaks järgmisel nädalal sellekohase soovituse tegema ning UEFA täitevkomitee kiidab reeglimuudatuse kõigi eelduste kohaselt septembri lõpus heaks, kirjutab The Times.

Alagrupiturniiril ei ole veel võimalik nii suurt muudatust läbi viia: kuna ühel õhtul toimub kokku kaheksa mängu, läheks selleks tarvis senisest tunduvalt rohkem kohtunikke, samuti ei ole igal staadionil veel VAR-i jaoks vajalikku taristut. Veerandfinaalides peetakse vaid üks mäng korraga, samuti jõuavad sinna suure tõenäosusega sellised klubid, kelle staadionil on võimalik VAR-i lihtsa vaevaga kasutada.

UEFA mõtleb lisaks sellele VAR-i kasutamist ka 2020. aasta EM-finaalturniiril.

Meistrite liiga mängudel on praegu VAR-i asemel kasutusel lisakohtunikud, kes asetsevad mõlema karistusala juures otsajoone taga. VAR-i tulek tähendaks seda, et lisakohtunikke enam tarvis ei oleks.