"Alaliidu presidendina ei ole mul sellega mingeid probleeme. Me võime 2022. aasta kuupäevi vajadusel nihutada ning pidada kaks poolfinaali ja finaali juunis," ütles Platini Inglismaa koondise treeningkeskuses St. George's Parkis visiidil olles.

Esmaspäeval kogunenud FIFA töörühm jättis Katari MM-i toimumiskuupäevadena lauale novembri/detsembri ning jaanuari/veebruari 2022. Lõplik otsus langetatakse märtsis.

Platini on oma varasemates sõnavõttudes pooldanud rohkem jaanuari kui novembrit, kuna viimasel juhul lööks see sassi valiksarjade kalendri, kus suur osa mänge peetakse septembris, oktoobris ja novembris.

"Kõik räägivad klubidest ja liigadest, kuid kui see toimuks novembris ja detsembris, kaoksid kuus koondisemängude päeva. Kuid me pole FIFA-ga hea lahenduse leidmisest väga kaugel," lisas Platini.

2022. aasta MM-i pidamine jaanuaris ja veebruaris võib aga kokku langeda taliolümpiamängudega, mida FIFA president Sepp Blatter on lubanud vältida.

"See on FIFA asi, nemad ei taha olümpiakomiteega vastuollu minna, kuid ülejäänud maailm tahab leida jalgpalli jaoks parima lahenduse," kommenteeris Platini.