"VAR pole mitte enam kahe otsaga asi, vaid neid otsi on rohkem. Väga raske on mängu tõlgendada. Varsti ei olegi rõõmustamiseks põhjust - kõigepealt istu maha, oota ja vaata, kas tuleb mingi otsus. Vanasti vaadati ainult, kas piirikohtuniku lipp tõuseb või mitte ning siis võis väravas enam-vähem kindel olla. Praegu aga... Anna abi! Kohtunikust ei sõltu enam midagi. Loeb see, kuidas asi külje pealt paistis," rääkis Rüütli.

Mäletatavasti vaadati Meistrite liiga veerandfinaali korduskohtumises Manchester City ja Tottenham Hotspuri vahel televiisorit korduvalt, ka 73. minutil Fernando Llorente 4:3 värava ning Manchester City üleminutite tabamuse puhul, mis viinuks poolfinaali Pep Guardiola juhendatava meeskonna, kui VAR poleks tuvastanud suluseisu.

"Olen küll Tottenhami toetaja, aga olnuksin nõus, kui City oleks edasi pääsenud, sest siis oleks koos rohkem eeldatavaid favoriite. Aga ega ka Tottenham tühja koha pealt nii kaugele jõudnud," lisas Rüütli.

Poolfinaalis kohtub Tottenham tänavuse hooaja suurüllataja Amsterdami Ajaxiga, kes lükkas järjepanu auti nii tiitlikaitsja Madridi Reali kui ka Torino Juventuse. "Selles mõttes nad üllatasid, et nad ei langenudki ära. Nad hakkasid mingil hetkel kõrgetasemelise mänguga üllatama ja nii nad nelja hulka purjetasidki," sõnas Rüütli.

Maailma meedia vorbib üksteise võidu artikleid Ajaxi fenomenist, toob välja ajaloolisi fakte ning laulab Hollandi klubile hosiannat. Rüütli sellega kaasa ei lähe.

"Ma ei hakka midagi lahti mõtestama. Praegu on nad edukad. Paistab, et uus laine mängijaid on peale tulnud, kes veavad välja. Praegu läks nii. Eks näis, mismoodi lõpuks välja tuleb. Epohhi luuakse ikka pikema aja jooksul. Poolfinaal ja finaal on ees. Keegi ei keela, võitke Meistrite liiga ära ja siis võtame teie ees mütsi maha! Praegu on neil lihtsalt üks etapp läbitud."

Barcelona - Liverpool poolfinaalis Rüüti soosikut ei näe: "Mõlemad võivad teineteist nagu koni kannaga ära kustutada, aga võivad ka näppu kõrvetada. Praegusel hetkel pole mõtet küll kedagi favoriidiks pidada. Mängud on näidanud, et kõigil on võimalus. Kui muidu ei saa, siis lüüakse puusaga, kui siis ka ei saa, siis VAR-iga. Kõigis neljas tiimis on otsustajad olemas. Kõik oleneb päevast ja sellest, kuidas näkkab."