Barcelona avavärava lõi 14. minutil Ousmane Dembele, kelle karistusala lähistelt tehtud pealelöögi järel lendas pall õnneliku rikošeti abil väravavaht Wojciech Szczesny jaoks püüdmatult võrku.

Juventuse ründaja Alvaro Morata lõi seejärel küll kolmel korral värava, kuid VAR fikseeris kõigil juhtudel suluseisu.

Lõppseisu 2:0 vormistas Lionel Messi, kes realiseeris 90. minutil penalti. Viis minutit varem jäi Itaalia meister Merih Demirali teise kollase kaardi järel vähemusse.

H-alagrupis jätkab täiseduga Manchester United, kes võitis koduväljakul RB Leipzigi koguni 5:0. Väravani jõudsid alles 19-aastane Mason Greenwood, penalti realiseerinud Anthony Martial ja 27 minutiga kübaratriki teinud vahetusmees Marcus Rashford.

Kõik tänased mängud/tulemused:

E-alagrupp

Krasnodar - Chelsea 0:4
Sevilla - Rennes 1:0

F-alagrupp

Club Brugge - Lazio 1:1
Dortmund - Zenit 2:0

G-alagrupp

Juventus - Barcelona 0:2
Ferencvaros - Kiievi Dinamo 2:2

H-alagrupp

Istanbuli Basaksehir - PSG 0:2
Manchester United - Leipzig 5:0

Otseblogi:

Juventus-Barcelona mängu eelvaade:

Juventus astub täna Meistrite liigas väljakule 200. korda ning edu korral saaks neist esimene Itaalia klubi, kes jõuab Euroopa tugevaimas eurosarjas 100. võiduni. Uhked numbrid mõlemad, kuid sama uhkelt ei saa Juventus tagasi vaadata alanud koduliiga hooajale, kus kolmes mängus viiest on juba vastastele punkte loovutatud. Serie A tabelis istub üheksa aastat järjest Itaalia meistriks kroonitud klubi alles viiendal kohal, mis klubi legendile, sel suvel mõnevõrra üllatuslikult peatreeneriaemetisse nimetatud Andrea Pirlole just au ei tee.

Oleks vale öelda, et tänase kaotuse korral - oleneb muidugi, millise skooriga - tal pärast seitset võistlusmängu (seni 3 võitu ja 3 viiki) juba hundipass tasku pistetaks, kuid veidi kuumemaks võib jalgealune muutuda küll. Meistrite liiga hooaja avamängust on Juventusel kaasas 20. oktoobril võõrsil saadud 2:0 võit Kiievi Dinamo üle.

"Peame toetuma mängijatele, kes meil on. Barcelona on tugev meeskond ja tõeline meisterklubi, seega peame mängima hästi," rääkis Pirlo, kes peab läbi ajama Cristiano Ronaldo, Matthijs de Ligti ja Alex Sandrota. Lisaks on küsimärgi alla Leonardo Bonucci ja Giorgo Chiellini.

Veelgi kurvem on laupäeval El Clasicos kaotusekibedust tundma pidanud FC Barcelona ja seda juhendava hollandlase Ronald Koemani seis. La Ligas ollakse viie vooru järel 12. kohal (2 võitu, 1 viik, 2 kaotust). Eurosarja avamängust võeti kohustuslik 5:1 võit Ferencvarose üle.

Juventus on aga hoopis teisest puust meeskond kui Ungari meister. Alles eile presidendita ja juhatuseta jäänud Barcelona, kel on tõsiseid probleeme sisekliimaga, pole võõrsil bianconeride üle kunagi võitu saanud. Viimati kohtuti 2017/2018 Meistrite liiga hooaja alagrupis, kui Allianzi staadionil tehti väravateta viik ning Camp Noul võttis 3:0 võidu Barcelona. Hooaeg varem oldi vastamisi ka veerandfinaalis ning siis sai Juventus kodus 3:0 võidu, millest piisas, et Kataloonias 0:0 viigiga edasi pääseda.

"Juventus on alustanud hooaega meiega veidi sarnaselt. Uus peatreener vajab alati aega kohanemiseks ning meeskonna vormimiseks," rääkis Koeman. "See on matš kahe suure meeskonna vahel, kes loodavad jõuda turniiril kaugele. On oluline, et saaksime hea tulemuse, mängides sellist jalgpalli, nagu tahame."

Barcelona eest ei löö täna kaasa Coutinho, Gerard Pique, Samuel Umtiti ja Marc Andre ter Stegen.

Juventuse - Barcelona mängu vilistab peakohtunikuna 2012. aastal Tallinnas U19 EM-i finaali teenindanud hollandlasest politseiinspektor Danny Makkelie, kellel teadaolevalt pole tugevaid sidemeid kummagi klubiga.