Seni avalikkuse ette lekkinud plaanide kohaselt mängiks Meistrite liigas endiselt 32 meeskonda, kuid sinna pääsemise süsteem oleks hoopis teine. Suurklubid tahavad luua nö kinnist liigat. Vastavalt plaanile kindlustaks iga hooaja 24 paremat tiimi kohe pääsme ka järgmiseks hooajaks. Neli kohta täidaksid Euroopa liiga neli paremat tiimi ja viimased neli pääset jagaksid ära ülejäänud riikide meistrid.

Paljud suured liigad kardavad, et selline muudatus annaks nende kodustele sarjadele suure tagasilöögi. Saksamaa Jalgpall Liiga DFL tõdes, et see oleks kodustele meistrivõistlustele suureks hoobiks. Varasemalt on ka Hispaania liiga esindajad tõdenud, et nemad sellist muudatust ei toetaks.

„Sellisel muudatusel oleksid suured ja valusad tagajärjed kodustele liigadele. Me ei tohi lasta suurte traditsioonidega koduseid liigasid hävitada,“ sõnas DFL-i esimees Christian Seifert Reutersile.

„Kinnises“ Meistrite liigas oleks ka senisest rohkem mänge. Kui praegu on kaheksa alagruppi, kus mängib neli meeskonda, siis edaspidi soovitakse teha neli alagruppi, kus on kaheksa klubi. Nii mängiksid tipptiimid omavahel rohkem ja seda annaks jälle suurema raha eest müüa.