Pikas võistlusmängude näljas olnud PSG ei saanud korralikult minema ning nende superstaar Neymar luhtas avapoolajal mitmeid häid võimalusi. Kohtumist asuski juhtima Atalanta, kellel ridades keerutas 27. minutil palli ilusasti ristnurka 25-aastane horvaat Mario Pašalic.

Atalanta oligi võidu poole tüürimas ning täitumas oli kohtumise normaalaeg. Seejärel vajus nende jaoks aga kõik kokku. Esmalt andis vasakult äärelt terava palli värava alla Neymar ning sealt lükkas mänguvahendi võrku tema kaasmaalane Marquinhos.

Kui PSG esimese värava ehitas Neymar, siis teisele tegi eeltöö teine superstaar Kylian Mbappe. Matši eel vigastusega hädas olnud Mbappe sekkus alles teisel poolajal vahetusest, kuid sellest piisas. Kolmandal üleminutil lükkas ta vasakult servalt palli karistusalasse, kust selle toimetas väravasse teine vahetusmees Eric Maxim Choupo-Moting. 2:1 võit PSG-le.

Poolfinaalis läheb PSG nüüd vastamis Madridi Atletico ja RB Leipzigi vahelise duelli võitjaga. Atletico ja Leipzig tulevad väljakule juba neljapäeva õhtul. Esimene poolfinaal peetakse järgmise nädala teisipäeval.

Täna saab alguses palju kõneainet pakkunud finaalturniir, mida peetakse vastavalt koroonakriisi nõuetele erilises “mullis”.

Esimeses kohtumises lähevad vastamisi Itaalia Atalanta meeskond ja Prantsusmaa Paris Saint-Germain.Kui Seria A meestel on puudu nende vigastatud esiväravavaht Pierluigi Gollini ja Josip Ilicic, prantslastel suure küsimärgi all nende staarründaja Kylian Mbappe, kes sai mõned nädalad tagasi raske vigastuse. Viimastel andmetel peetakse teda mängukõlbulikuks, kuid iseasi, kui kasulik ta pärast sellist pausi on. Pariisi meeskonnast ei reisinud Portugali kaasa ka Marco Verrati. Angel di Maria seevastu ei saa veerandfinaalis kaartide tõttu mängida, edasi aga küll.

"Üksikus mängus võime ükskõik kellest jagu saada. Usume oma võimalustesse, muidu poleks olnud mõtet Lissaboni reisidagi," rääkis Atalanta poolkaitsja Remo Freuler.

Itaalia meeskonna peatreener Gian Piero Gasperini: "Oleme näidanud, et Euroopa jaoks võõras meeskond võib olla edukas, kui tahtest, motivatsioonist ja entusiasmist piisab. Inimestele meeldib see. Peame teatud väärtuseid esindama."

Meistrite liiga debütandid ammutavad ekstra motivatsiooni koduriiki tabanud koroonakriisist. “Me teame, mis ootused selle matši ümber keerlevad. Meie jaoks on see lisamotivatsioon, kui mõtleme, mis meie kodukohas toimus. Atalanta esindab oma linna parimal võimalik moel ja me tahame tuua naeratuse neile tagasi,” teatas Gasperini.

Statistikast:

- Atalanta ja PSG kohtuvad täna esimest korda ajaloos

- PSG pole iial võitnud Meistrite liiga mängu Itaalia klubi vastu (4 viiki ja 2 kaotust)

- PSG jõudis viimati Meistrite liiga nelja parima hulka hooajal 1994/1995

- Prantsusmaa gigandid on skoorinud järjest viimases 32 Meistrite liiga mängus, see on sarja ajaloo pikim seeria

- Itaalia meeskond on lasknud endale lüüa rohkem väravad kui ülejäänud hetke kaheksa Euroopa parimat satsi (16)

OlyBeti keskkonnas saab jälgida meeskondade koefitsente. Atalanta võidu korral on selleks kujunenud lausa 3,7, kuid PSG puhul on see samuti korralik 1,9. Viigi puhul on koefitsient 4.

Pall pannakse mängu kell 22:00. Jälgige sündmuste käiku Delfi blogis!