Avamängu kaotas Eesti meisterklubi 0:1, seega oli eestlastel vaja vähemalt üheväravalist võitu.

Nõmme Kalju alustaski kohtumist hästi, kui pääseti juba kuuendal minutil Maximiliano Ugge tabamusest juhtima. Itaallane suunas nurgalöögist peaga palli väravasse. Kalju 1:0 juhtimisel ka poolaeg lõppes.

Teisel poolajal suutis KF Škendija 62. minutil seisu viigistada, kui Agim Ibraimi suutis penalti realiseerida. Kusjuures avakohtumise ainsa värava lõi Ibraimi ning taas penaltist. Mäng oli juba lõppemas Škendija kasuks, kuid Kalju polnud veel oma viimast sõna öelnud. Eelmise Premium liiga hooaja suurima väravaküti Liliu 91. minuti tabamus tõi Eesti meisterklubile ülimalt väärtusliku 2:1 võidu. Kahe mängu kokkuvõttes jäi seis 2:2, aga võõrsilvärava reegliga pääses edasi Nõmme klubi.

Suure tõenäosusega ootab Kaljut teises ringis ees Šotimaa hiid Glasgow Celtic, kes peab oma teise ringi kohtumise kolmapäeval. Avavoorus saadi aga kindel 3:1 võit Bosnia ja Hertsegoviina klubi FK Sarajevo üle.

ENNE MÄNGU:

Avamängu kaotas Eesti meisterklubi 0:1, seega oleks eestlastel vaja vähemalt üheväravalist võitu.

"Usume, et kõik on veel võimalik. Peame selle positiivsuse ka mängijatesse süstima," ei viska Kalju peatreener Roman Kožuhhovski püssi põõsasse. "Üks või kaks momenti igas mängus ikka tekib."

Juba pärast mullu tehtud muudatust on selge, et Kalju euroteekond jätkub. Võidu korral ootab neid tõenäoliselt Glasgow Celtic, kes alistas avamängus võõrsil 3:1 FK Sarajevo. Škendijale allajäämisel mängitakse Euroopa liiga teises eelringis Luksemburgi meistri F91 Dudelange ja Malta tšempioni Valletta seeria kaotajaga. Avamäng jäi Luksemburgis 2:2 viiki.