PSG on Katari riigi rahade peal viimastel aastatel liugu lasknud ning hiigelsummade eest meeskonda toonud näiteks Neymari ja Kylian Mbappe, kuid seni pole neid Financial Fair Play (FFP) ehk finantsilise ausa mängu reeglite rikkumise eest väga karmilt karistatud.

Nüüd kirjutab Financial Times, et UEFA on PSG rahaasju palganud uurima konsultatsioonifirma Octagoni, kelle esialgsed leiud tunduvad klubi jaoks olevat murettekitavad.

Nimelt on PSG väidetavalt ametlikes andmetes vassinud sponsorsummade ulatustega, mis võib anda põhjuse FFP reglemendi alusel klubi karmiks karistamiseks. FFP järgi ei tohi klubid kolmeaastase perioodi jooksul kanda rohkem kui 30 miljonit eurot kahjumit.

Ühe korra on UEFA juba 2014. aastal PSG-d nende reeglite rikkumise eest karistanud - toona oli karistuseks 60 miljonit eurot, mis võeti PSG arvelt eurosarjade auhinnarahadest. Nüüd on aga tõsiselt õhus PSG aastaks või mitmeks UEFA sarjadest - sealhulgas Meistrite liigast - diskvalifitseerimine.

UEFA teeb oma lõpliku otsuse pärast klubi finantsaasta lõppemist juunis. Senimaani plaanib PSG aga uusi sponsorlepinguid sõlmida ning mängijaid müüa, et sellega raha teenida ja miinust väiksemaks muuta.