Eurosport toob välja UEFA reegli 4.01, mis sätestab, et "turniiril osalevad klubid peavad välja panema oma tugevaima koosseisu".

Liverpooli algrivistus seda eile kindlasti polnud. Pingilt alustas tervelt seitse muidu põhikoosseisu kuuluvat mängijat, teiste seas sellised staarid nagu Jordan Henderson, Raheem Sterling, Mario Balotelli, Steven Gerrard ja Philippe Coutinho. Rodgers vihjas mängueelsel pressikonverentsil, et annab osadele võtmemängijatele puhkust laupäevast koduliiga mängu Chelseaga silmas pidades.

Madridi Real võitis eilse kohtumise 1:0. Edasipääsuks peab Liverpool võitma järele jäänud kohtumised Baseli ja Ludgoretsi vastu.

UEFA eurosarjade ajaloos on paaril korral nõrgema koosseisuga välja tulnud meeskonda karistatud. Kuid on ka näiteid, kus ilmselgelt varumeestega mänginud treenerid puhtalt on pääsenud.

1996. aastal said nii Tottenham kui ka Wimbledon UEFA-lt nõrgema koosseisuga mängimise eest Intertoto karikasarjas vastavalt 90 000 ja 60 000 naela trahvi.

2007/2008 hooajal pääses karistuseta aga Manchester United, kes juba edasipääsenuna viimases alagrupimängus AS Roma vastu "mütsiga lööma" läks.