Liverpool tegi unelmate avapoolaja, lüües juba esimese 31 minutiga Inglismaa meistriliiga kindlale liidrile kolm väravat. Mänguskoori avas 12. minutil Mohamed Salah, kes kasutas ära City kaitsja Kyle Walkeri karistusalas tehtud pallikaotuse ja saatis nahkkera võrku. 20. minutil kõmmutas Alex Oxlade-Chamberlain kauglöögist palli ristnurka ja 31. minutil kõksas Sadio Mane Salahi täpse söödu järel palli peaga võrku seisuks 3:0.

Kuigi teisel poolajal olid paremad võimalused Cityl, oma väravaarvet neil avada ei õnnestunud. Kohtumise lõpus käis küll pall korra Liverpooli väravas, kuid kohtunik määras sel hetkel ekslikult suluseisu.

Liverpooli ilusat võitu jääb varjutama Salahi kubemevigastus, mis sundis Egiptuse jalgpallitähe 58. minutil platsilt lahkuma. Ragnar Klavan täna Liverpooli koosseisu ei kuulunud.

Hispaania suurklubi FC Barcelona alistas veerandfinaali avalahingus itaallaste AS Roma 4:1. Kaks esimest tabamust olid seejuures omaväravad - Daniele De Rossi ja Kostas Manolase esituses. Ülejäänud Barcelona väravad lõid Gerard Pique ja Luis Suarez, külaliste ainsa tabamuse eest hoolitses Edin Džeko 80. minutil.

Mängude eel:

Kuigi meeskonnad on läbi ajaloo omavahel kohtunud 178. korral - Liverpoolil on 87, Cityl 45 võitu, 46 korda on lepitud viiki -, minnakse eurosarjas vastamisi esmakordselt.

Arvestades, millist imelist hooaega City tänavu on teinud, pole favoriidis kahtlust, kuid veidi sabinat võib siiski tekitada fakt, et Liverpool on ainus klubi, kellele Pep Guardiola hoolealused sel Premier League'i hooajal on kaotanud. See juhtus jaanuaris, kui Anfieldi staadionil oli 90-minutilise thrilleri lõpuks tablool numbrid 4:3. Septembris sai Jürgen Kloppi meeskond võõrsilt aga 0:5 "kolaka".

"Me tahame sellel turniiril minna nii kaugele välja kui võimalik, seega me peame paratamatult kohtuma maailma parimate meeskondadega. City enesekindlus on erakordselt kõrgel tasemel, kuid meie oleme samuti hetkel hea soone peal," rääkis eilsel pressikonverentsil Klopp. "Mulle meeldivad keerulised ülesanded ja rasked tööd. Treeneri jaoks on see kõige huvitavam - mida teha ja kuidas poisse võimalikult hästi ette vlmistada. See on suur võimalus ning me teeme kõik, et võita."

City peatreener Pep Guardiola: "Kõik räägivad, kui raske Liverpooliga saab olema, aga see on täpselt samamoodi Barcelona, Bayerni või Sevilla jaoks. Veerandfinaalides pead lihtsalt arvestama, et sulle tulevad vastu kõige tugevamad meeskonnad maailmas. Meie mängustiil sobib Liverpoolile. Loomulikult me üritame neid peatada, aga ma tunnen, et parim variant võitmiseks on siis, kui me mängime sama meeskondlikult, nagu me seni oleme teinud."

Klavanit täna platsile oodata pole, sest Kloppi sõnul pole Eesti koondise keskkaitsja mänguvormis.

Messi kord särada

Päeva teises mängus lähevad Hispaanias vastamisi FC Barcelona ja AS Roma. Kui esimene mängib selles faasis juba 11. hooaega järjest, siis AS Roma edenes nii kaugele viimati 2007/2008 hooajal. Poolfinaali pole Itaalia pealinna klubi jõudnud alates 1984. aastast.

Kui eilne mängudeõhtu kujunes Cristiano Ronaldo tähetunniks, siis täna võib tekkida Lionel Messi kord särada. Argentina pallivõlurile näivad nimelt Itaalia klubid sobivat, sest ta on nende vastu 19 mängus kõmmutanud tervelt 12 väravat.