"Selge on see, et meie ja vastase klassivahe on suur. Aga isegi, kui edasipääsulootus on väike, lähme selle väikse protsendi nimel võitlema ja endast kõik andma. Muud varianti ma ei näe," sõnas Henn enne Euroopa liiga II eelringi avamängu Lilleküla staadioni suures pressikonverentsisaalis.

"Nagu Levadia mängud [2006. aastal UEFA karikasarja I ringis] Newcastle Unitediga näitasid, siis see vahe ei pruugigi olla nii suur. Loomulikult tuleb meie jaoks raske mäng, aga lähme täiest südamest uskuma ja endast kõik andma."

Kui Floral on 20 koduliiga mängu juba selja taga ja Euroopa liigaski kaks rasket heitlust peetud, siis Frankfurt kogunes treeningutele alles kolm nädalat tagasi ja on juulikuus pidanud vaid kaks sõprusmängu Šveitsi klubide vastu, millest esimene kaotati Berni Young Boysile lausa 1:5. Kas antud olukord võiks anda füüsilise valmisoleku poolest eelise isegi Florale?

"Kas me just paremas seisus oleme, aga tõenäoliselt on see tase natuke võrdsustunud, seda võib öelda küll," vastas Henn.


Pressikonverentsi laua taga istunud Henn ja meeskonna kapten Gert Kams pandi ühe küsija poolt homsele mõeldes teoreetilisse olukorda, kus Florale on 20 minutiga juba kolm väravat selja taha löödud. Mida siis teha?

"Mängima edasi, nagu 0:0 seisust. Ei saa välistada, et oleme selleks hetkeks 3:0 ees - siis oskaksime veel vähem teha!" naeris Henn.

"Mis oleks homme sinu jaoks positiivne tulemus?" küsiti veel Kamsi käest. "Noh..." venitas Kams ootamatule küsimusele vastamisega. "Positiivne tulemus oleks see, kui suudaks selle mängu võita. Aga ka viik kõlbab hästi."

Peatreener lisas veel, et kuigi homsest mängust tuleb ilmselt üks suur kannatamine ja palli järgi jooksmine, siis on meeskonnal loomulikult plaan valmis ka palliga tegutsemiseks ja nahkkera väravasse toimetamiseks.

"Olenemata sellest, kui tugev on vastane, üritame alati ka midagi palliga teha. Oleneb ka vastasest, palju seda teha lastakse. Aga kui vähegi lastakse, proovime oma käike ellu viia nii palju, kui õnnestub," sõnas ta.
Ärevuse tase on väga madal. Ausalt! Enne Paide ja Levadia mängu on see tunduvalt suurem.
Jürgen Henn

Henn ärevust ei tunne

Henn tunnistas, et kuigi ta annab endale aru, millise kaliibriga vastane homme Lilleküla murule tuleb, siis tavapärasest kõrgemat pulssi ta endal rohkem kui 24 tundi enne avavilet ei tähelda.

"Ärevuse tase on väga madal. Ausalt! Enne Paide ja Levadia mängu on see tunduvalt suurem. Ausõna! Skaalal ühest kümneni ütleksin ärevuse tasemeks "kaks-kolm". Räägitakse küll väga palju, et suur mäng, aga see ei tähenda, et me peaks meeksonnana kuidagi teistmoodi valmistuma. Meie jaoks, kes me asja sees oleme, on see samasugune mäng nagu iga teinegi. Peame usaldama neid asju, mis meid siiani on toonud," rääkis Henn.

Flora president Pelle Pohlak tunnistas täna Delfile, et ootab staadionile üle 6000 pealtvaataja. Ligi 5000 piletit oli müüdud juba eilseks.

Ei ole nii, et Maardu vastu mängin 85 protsendiga ja Frankfurti vastu järsku sajaga - see oleks päris vale.
Gert Kams
Kapten Kams rohkearvulisest publikust: "Kihvt muidugi, kui palju rahvast kaasa elab, aga minu jaoks ei ole vahet, kellega me mängime. Lähen alati väljakul endast maksimumi andma. Ei ole nii, et Maardu vastu mängin 85 protsendiga ja Frankfurti vastu järsku sajaga - see oleks päris vale. Iga mäng tuleb endast kõik väljakule jätta."

Peagi avaldame Jürgen Henni ja Gert Kamsiga ka videointervjuud!

Homne mäng Lilleküla staadionil algab kell 20. Otseülekande teeb ETV2. Piletid on saadaval Piletilevis ja mängupäeval kohepeal. Täna on pileti hind veel 5 eurot, homme ja koheapeal 10 eurot (õpilane/pensionär 5).