Diego Godin viis 36. minutil Atletico juhtima ning Madridi väiksem klubi oli tiitlis kinni kuni 93. minutini, kui Sergio Ramos nurgalöögist tulnud palli võimsa liigutusega peaga väravasse põrutas ja mängu lisaajale viis.

Seejärel võttis Real samm-sammult juba oma. Lisaaja teise poolaja 5. minutil tegi mängus imelisi liigutusi teinud Angel Di Maria ühe oma suurepärastest läbimurretest, saatis palli teele, nahkkera põrkas Gareth Bale'i peale ja siis väravasse. Real asus 2:1 juhtima. Kaheksa minutit hiljem kasvatas eduseisu brasiillane Marcelo. Lisaaja viimasel minutil tõmmati Cristiano Ronaldo veel karistusalas maha ning portugallane sai vormistada selle hooaja 17. Meistrite liiga värava, parandades sellega omale kuuluvat rekordit. See oli Reali õhtu!

Mängus jagati uskumatuna näivad 12 kollast kaarti. Seejuures jooksis mängu viimastel minutitel väljakule õigust nõudma Atletico peatreener Diego Simeone, kes kohtuniku poolt staadionilt minema saadeti. Autasustamise ajaks oli mees loomulikult kohal.

Mängu eel:

Kui üheksakordse Euroopa meistri Madridi Reali jaoks on tegemist juba 13nda eurokarika finaalmänguga, siis Atletico on varem finaalis osalenud vaid korra (1974).

Delfi hoiab täna lugejaid Meistrite liiga finaalmängu eelsete uudistega kursis päev läbi live-blogi vahendusel. Blogis kommenteerib kaasa Raio Piiroja!

Algkoosseisud:
Real: Casillas, Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao, Khedira, Modric, Di Maria, Ronaldo, Benzema, Bale. Vahetuses: Diego Lopez, Pepe, Marcelo, Arbeloa, Morata, Isco, Illarramendi.
Atletico: Courtois, Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis, Gabi, Tiago, Koke, Raul Garcia, Villa, Costa. Vahetuses: Aranzubia, Alderweireld, Suarez, Rodriguez, Sosa, Diego, Lopez.

Kuigi Atletico pole Euroopa karikafinaalis 40 aastat mänginud ja finaali kordagi võitnud, ei saa nad suurmängude kogemuse puuduse üle kurta, sest nii 2010. kui 2012. aastal võideti UEFA Euroopa Liiga. Real mängis samal ajal viimati Euroopas finaalis 12 aastat tagasi, kui Glasgows alistati Leverkuseni Bayer 2:1 ja võideti Meistrite liiga.

Mõlemal Madridi meeskonnal on tänase finaali eel muresid oma põhimeeste vigastustega. Atletico jaoks on siiani küsimärgiga Diego Costa ja Arda Turani osalemine. Peatreener Diego Simeone ei rutanud ka eile kinnitama, kas nende ründejõud saavad täna osaleda.

"Nad treenisid meiega, peame nüüd vaatama, kuidas nad end tunnevad ja siis selle põhjal otsustama," kommenteeris Simeone. "Arda ja Costa on lihtsalt nimed. Nad on küll üliolulised mängijad, kuid meeskonnas on ka teisi, kes saavad neid asendada. Oleme kõigeks valmistunud."

Madridi Reali poolel on küsimärk Karim Benzema ja Pepe kohal, kuid tänavu eurosarjas 16 väravat löönud Cristiano Ronaldo on vigastusest taastunud ja peaks kindlasti mängima.

"Cristianol ei ole mingeid probleeme, ta on hästi treeninud. Kõik teavad, kui tähtis relv ta meile on," kinnitas Reali juhendaja Carlo Ancelotti. Pepe ja Benzema osalemise kohta ei tahtnud kogenud itaallane eile veel midagi öelda. Reali poolkaitsja Xabi Alonso jääb aga täna mängukeelu tõttu kindlasti pealtvaatajaks.

Finaali eel tasub tähelepanu pöörata kahele arvule: Real on tänavu Euroopas löönud rohkem väravaid kui keegi teine (koguni 37), aga Atlético on jällegi palli väravasse lasknud vähem kui keegi teine (ainult kuus).