Euroopa jalgpalligigantide Bayerni ja Reali duell oli esimesel poolajal selgelt sakslaste käes. Poolaja keskel Arturo Vidalilt juhtvärav ning poolaja lõpus veel Bayernil penaltilöögi võimalus. Telekorduste järgi hinnates fikseeriti ebaõiglaselt Daniel Carvajalil karistusalas käega mäng. Bayernil hiilgav võimalus eduseis duubeldada, aga Vidal saatis palli kõrgelt üle värava.

Edasisi sündmusi hinnates oli see murdehetk. Kohe teise poolaja alguses Cristiano Ronaldo viigistas ja Real hakkas mängu üha enam enda kätte saama. 58. ja 61. minutil võttis keskväljal kaks kollast kaarti Javi Martinez ning Bayern jäi vähemusse. Real hakkas mõistagi veelgi rohkem suruma ja 77. minutil lõi Ronaldo 2:1. Bayern võinuks kaotada ka kahe või kolme väravaga, kui Manuel Neuer väravas poleks teinud suurepärast tõrjetööd.

Madridi Atletico võiduvärava Leicester City vastu lõi 28. minutil Antoine Griezmann penaltist.


Eelinfo:

Lisaks sellele, et mängus on magus poolfinaalpilet, on tegemist endiste kolleegide duelliga. Bayerni treeneripingil istuv Carlo Ancelotti töötas 2013.-2015. aastani Realis, kus tema abiliseks oli just praegune Reali loots Zinedine Zidane.

Tervete meeste ja laatsareti nimekirja vaadates võib kerge eelise anda Realile, sest Saksamaa gigandil on vigastustega kimpus Mats Hummels, Thomas Müller ja Robert Lewandowski. Vigastuspausilt peaks täna õhtul naasma väravavaht Manuel Neuer.

"Astume vastu Bayernile, kes alustab alati tugevalt, kodus seda enam. Nad teavad, kuidas mängu domineerida ning nad üritavad mängida alati suurema intensiivsusega kui nende vastased," rääkis Zidane mängueelsel pressikonverentsil, kes ise peab leppima Pepe ja Raphael Varane eemale jäämisega. Kahtluse all on ka Dani Carvajali osalemine.

Zidane'i puhul sahistatakse, et ta ei saada täna korraga väljakule oma kuulsat BBC-nimelist ründekolmikut Bale - Benzema - Ronaldo, sest trio pole sihile jõudnud tervelt 613 koos platsil viibitud minutit. Ancelotti neid kuulujutte ei usu.

"Madrid on hetkel koduliigas kullakursil ning BBC kooslus töötab väga hästi. Ilma nendeta ei tekiks meil Reali vastu probleeme ning ma usun, et Zidane teab seda. Ma eelistaks muidugi, et BBC ei mängiks - parem oleks, kui Cristiano istuks pingil, Benzema tribüünil ja Bale vaataks mängu kodust," lausus itaallane.

Bayern ja Real on omavahel kohtunud tervelt 22 korda, mis teeb neist teineteisele kõige tuttavamad vastased UEFA võistlussarjades. 11 võitu on kirjas Bayernil, 9 Realil ja kaks korda on lepitud viiki. Väravate vahe on kergelt Bayerni kasuks (33:31). Viimati oldi vastamisi 2013/2014. hooaja poolfinaalis, kus Real võttis Ancelotti juhendamisel kahe mängu kokkuvõttes 5:0 võidu ja võitis hiljem klubile 10. Meistrite liiga karika.