Juventus läks Amsterdamis kohtumist juhtima avapoolaja viimasel minutil, mil ilusa kiirrünnaku lõpetas Cristiano Ronaldo peaga värav. Umbes kaheksalt meetrilt palli järele sukeldunud portugallasele oli see Meistrite liiga karjääri 125. värav.
Cristiano Ronaldo viis Juventuse 1:0 juhtima.

Ajax leidis vastuse kohe riietusruumist tulles. Kaitsjalt pika söödu ette saanud brasiillane David Neres näitas vasakult äärelt palliga karistusalasse spurtides väledaid jalgu ja külma närvi ning virutas raskest positsioonist palli parema posti äärde, jätmata väravavaht Wojciech Szczesnyle mingitki reageerimisaega.
Enne kohtumist oli Amsterdami politseil palju tööd nii kohaliku klubi kui ka Juventuse poolehoidjate taltsutamisel. Esmalt vahistati Hollandis ligi 120 Juventuse fänni, kes plaanisid staadionile viia erinevaid külmrelvi nagu nugasid, kruvikeerajaid, pipragaasi jms ning Ajaxi fännide rahustamiseks tuli võimudel käiku võtta veekahur ja pisargaas.
Amsterdami staadioni ümbrus mõned tunnid enne mängu.

Old Traffordi staadionil toimunud mängus löödi ainus värav juba 12. minutil, kui Lionel Messi ja Luis Suarezi ette valmistatud olukorra vormistas omaväravaks Luke Shaw. Esmalt määras abikohtunik kõigi üllatuseks suluseisu, kuid videokorduse abiga tuvastati, et reeglite rikkumist siiski ei toimunud.
Luis Suarez aitas Barcelonal minna 1:0 juhtima.

Samad paarid peavad veerandfinaali kordusmängud tuleval teisipäeval, 16. aprillil. Päev hiljem kohtuvad uuesti FC Porto ja Liverpool (avamäng 0:2) ning Manchester City ja Tottenham (0:1).

EELVAADE:

Ajax on tänavu näidanud Meistrite Liigas väga head minekut. E-alagrupis jäädi napilt Müncheni Bayerni järel teiseks. Suurüllatus vormistati aga kaheksandikfinaalis. Kodus 1:2 Madridi Realile kaotanud Ajax alistas võõrsil viimased kolm Meistrite Liiga tiitlit võitnud Reali 4:1 ja kindlustas edasipääsu veerandfinaali.

Raskest seisust tuli kaheksandikfinaalis välja ka Torino Juventus. Võõrsil jäädi Madridi Atleticole alla 2:0, kuid Cristiano Ronaldo kübaratriki toel pöörati see korduskohtumises 3:2 võiduks. Juventuse puhul oli suurimaks küsimuseks Ajaxiga kohtumise eel Ronaldo tervis, ent meeskonna loots Massimiliano Allegri kinnitas eile, et portugallane alustab kohtumist põhikoosseisus.

Põhimõttelises vastasseisus kohtuvad omavahel Manchester United ja Barcelona. Kahe meeskonna viimased kaks omavahelist matši on olnud Meistrite Liiga finaalid. Nii 2009. kui 2011. aastal jäi peale Barcelona.

Teel veerandfinaali läks United kaheksandikfinaalis vastamisi Pariisi Saint-Germainiga. Sarnaselt Ajaxile ja Juventusele suutsid nemadki keerulisest seisust välja tulla. Koduväljakul 0:2 kaotanud United alistas võõrsil PSG 3:1, kusjuures edasipääsu kindlustas Marcus Rashford viimase minuti penaltist.

Barcelona näitas kaheksandikfinaalis võimu Lyoni vastu. Kui avakohtumine jäi 0:0 viiki, siis kordumatšis võttis Barcelona kindla 5:1 võidu.

Mõlemad veerandfinaalid algavad Eesti aja järgi kell 22.00. Delfi vahendab tähtsamaid sündmusi otseblogi kaudu.