Tottenhami kõik kolm väravat lõi imelise mängu teinud brasiillane Lucas Moura, kes jõudis sihile veel ka 55. ja 59. minutil. Temast sai ühtlasi alles viies mängija, kes on Meistrite liiga poolfinaalis kübaratrikiga hakkama saanud.

Avapoolajal olid Ajaxi 2:0 juhtima viinud alles 19-aastane keskkaitsja Matthijs de Ligt nurgalöögi järel (5. minutil) ja karistusala keskele vabaks unustatud Hakim Ziyach (35. minutil), kuid teisel mängupoolel loovutasid hollandlased initsiatiivi täielikult ning maksid selle eest valusat hinda.

Matthijs de Ligt lõi 1:0

Pealelöögid jäid koguni 24:16 Tottenhami kasuks, palli valdamine inglastele 60 vs 40% ja nurgalöögid 9:6.

Mängu põnevust näitab ka fakt, et nii Tottenhami ründaja Heung-min Son kui Ajaxi teise värava löönud Ziyach tabasid korra ka posti ning Spursi keskkaitsja Jan Vertonghen lõi närvilistel lõpuminutitel latti.

1. juunil Madridi Atletico kodustaadionil peetavas finaalis kohtuvad seega Tottenham ja Liverpool. Viimati mängisid kaks Inglismaa klubi Meistrite liiga finaalis 2008. aastal, kui Manchester United alistas penaltitega Chelsea.

Mängu eel:

Ajax läheb kordusmängule favoriidina, sest võitis avakohtumise Londonis 1:0.

Tottenhamil on täna väljakul tagasi kaks väga olulist mängijat - ründaja Son Heung-min, kes jättis avamängu distsiplinaarkaristuse tõttu vahele, ja keskkaitsja Jan Vertonghen, kes pidi eelmises kohtumises tõsise peatrauma tõttu platsilt lahkuma. Vertonghen asendab ilmselt Davinson Sanchezit, kes sai laupäeval 0:1 kaotusmängus Bournemouthi vastu vigastada.

Tottenhamil on olnud võrreldes hollandlastega üks puhkepäev rohkem, sest Ajax võitis pühapäeval Hollandi karikafinaalis Willem II 4:0.

Ajaxil on täna kõik põhimehed rivis ning oodata on väga põnevat lahingut. Delfi toob mängu tähtsamad sündmused lugejateni otseblogi vahendusel.