Kohtumine algas võrdselt ning alustuseks tekkis Kaljul paar võimalust, kuid vastaste kastis siiski midagi ohtlikku luua ei suudetud. Mängu edenedes hakkas Dudelange rohkem mängu domineerima ning 28. minutil viiski sakslasest poolkaitsja Dominik Stolz kodumeeskonna juhtima.

Kõigest kaks minutit hiljem suutis Stolz osava pealöögiga eduseisu duubeldada. Lühikese ajaga löödud kaks väravat lõid Kalju mängurütmi sassi ning Dudelange'il oli veel paar võimalust lüüa kolmaski, kuid Kalju mängijad said mitmel korral jala löögile otsustaval hetkel vahele. Tabamuseni jõudis hoopis Kalju, kui 41. minutil realiseeris Sander Puri Maximiliano Ugge efektse kannasöödu. 2:1 seisul ka poolaeg lõppes.

Teist poolaega alustas teravalt Dudelange, ent Kalju väravavaht Pavel Londak seisis kindlalt postide vahel. Teise poolaja keskel tekkisid omad võimalused ka Kaljul, kuid väravalisa ei tulnud. 76. minutil vormistas 3:1 lõppseisu Stolz, kes sai hakkama kübaratrikiga.

Kalju jaoks läks olukord kehvemaks veel normaalaja viiamsel minutil, kui jõhkra vea eest teenis punase kaardi vahetusest sekkunud Robert Kirss.

Korduskohtumine peetakse järgmise nädala teisipäeval A. Le Coq Arenal.

ENNE MÄNGU:

Kuigi Dudelange on ka kihlveokontorites eelseisva kohtumise eel soosikurollis, ei tohi Kaljut kindlasti alahinnata - Meistrite liiga vastasseis samuti favoriidiseisuses Shkendija vastu näitas seda hästi.

Eelmisel hooajal pallis Dudelange küll Euroopa liiga alagrupiturniiril, kuid tänaseks on toonasest meeskonnast alles vaid riismed. Loe vastaste taustast lähemalt siit!

Kalju olukorra muudab keerulisemaks tõsiasi, et värskelt müüdi meeskonna parim väravakütt Liliu Rootsi esiliigaklubile Brommapojkarna. Tõsi - vigastuse tõttu ei oleks brasiillane niiehknaa täna saanud väljakule tulla.

Kalju ja Dudelange'i vastasseisu võitja läheb Euroopa liiga valikturniiri otsustavas ehk play-off ringis vastamisi Armeenia meistri Ararat-Armenia ja Gruusia tšempioni Tbilisi Saburtalo paari võitjaga. Selles vastasseisus sai avakohtumises Saburtalo võõrsil 2:1 võidu.

Dudelange'i ja Kalju avakohtumine algab täna õhtul kell 21.00 Luxembourgis Josy Bartheli nimelisel staadionil. Delfi Sport kajastab kohtumist otseblogis.