Tänaste kaheksandikfinaalide kordusmängude eel oli kõik lahtine, sest mõlema paari avamäng oli lõppenud 0:0 viigiga.

Barcelona haaras Lyoni vastu kiiresti initsiatiivi ning juhtis Lionel Messi realiseeritud penalti ja Philippe Coutinho tabamuse järel juba pooletunnise mängu järel 2:0. Prantslaste lootus tärkas teise poolaja keskel, mil Lucas Tousart vähendas kaotusnumbrid minimaalseks, kuid kohtumise lõpp kuulus selgelt kodumeeskonnale. Esmalt lõi Messi oma teise värava ning siis tegid skoori ka Gerard Pique, kes vormistas Messi täpse söödu, ja vahetusest sekkunud Ousmane Dembele.

Teenitud võidu sai täna ka Liverpool, kes mängis võõrsil üle Bayerni 3:1. Sadio Mane juhtvärava järel suutsid sakslased küll Joel Matipi omavärava abil viigistada, ent teine poolaeg kuulus selgelt inglastele. Liverpooli võidu vormistasid Virgil van Dijk, kes lõi 69. minutil nurgalöögi järel peaga 2:1, ja Mane, kelle teine värav sündis kuus minutit enne lõpuvilet.

Seega jõudsid veerandfinaali lausa neli Inglismaa klubi - Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur ja Liverpool - ning hispaanlaste Barcelona, itaallaste Torino Juventus, hollandlaste Amsterdami Ajax ja Portugali meeskond FC Porto.