Alagrupiturniiri kohutavalt alustanud ja lõpuks kahel korral Donetski Šahtarile kaotanud Madridi Real vajas viimases voorus kindlasti võitu ja see ka saadi. Real alistas tänu Karim Benzema kahele väravale 2:0 Mönchengladbachi Borussia ning kindlustas sellega B-alagrupis esikoha. Kuna Milano Inter ei suutnud samal ajal koduväljakul enamat 0:0 viigist Šahtari vastu, siis pääses Reali kõrval teisena grupist edasi Mönchengladbach.

A-alagrupis kindlustas Müncheni Bayerni järel teisena edasipääsu Madridi Atletico. Atleticole oleks võõrsil Salzburgi vastu piisanud ka viigist, kuid lõpuks saavutati 2:0 võit.

D-alagrupis oli juba varasemalt selge, et edasipääs on kindel Liverpoolil. Teise edasipääseja selgitasid omavahel Amsterdami Ajax ja Atalanta. Itaallastele oleks võõrsil piisanud ka viigist, kuid lõpuks võitis Atalanta ikkagi 1:0 ja jõudis teist aastat järjest alagrupist edasi.

C-alagrupis olid juba varasemalt edasipääsu taganud Manchester City ja FC Porto.

Kolmapäeva õhtul peeti lõpuni ka H-alagrupi matš PSG ja Istanbuli Basaksehiri vahel, mis jäi teisipäeval rassismiskandaali tõttu pooleli. PSG võitis 5:1 ning tagas endale alagrupis esikoha. Teisena läks sealt edasi RB Leipzig, kes puksis konkurentsis Manchester Unitedi.

Kaheksandikfinaalidesse jõudis lõpuks neli klubi Hispaaniast (Real, Atletico, Barcelona, Sevilla) ja Saksamaalt (Bayern, Dortmund, Leipzig, Mönchengladbach). Lisaks kolm tiimi Inglismaalt (Liverpool, ManCity, Chelsea) ja Itaaliast (Juventus, Lazio, Atalanta) ning üks Prantsusmaalt (PSG) ja Portugalist (Porto). Seega on 16 parema seas esindatud kuus erinevat jalgpalliriiki. Võrreldes eelmise hooajaga on lisandunud Portugal.

Tänased mängud:
A-alagrupp:

Müncheni Bayern - Moskva Lokomotiv 2:0 (63. Süle, 80. Choupo-Moting)
Salzburg - Madridi Atletico 0:2 (39. Hermoso, 86. Carrasco)

B-alagrupp:
Milano Inter - Donetški Šahtar 0:0
Madridi Real - Mönchengladbachi Borussia 2:0 (9., 32. Benzema)

C-alagrupp:
Manchester City - Marseille 3:0 (48. Ferran Torres, 77. Agüero, 90. Sterling)
Olympiakos - Porto 0:2 (10. pen Otavio, 77. Uribe)

D-alagrupp:
Midtjylland - Liverpool 1:1 (62. pen Scholz - 1. Salah)
Ajax - Atalanta 0:1 (85. Muriel)

H-alagrupp:
Pariisi Saint-Germain - Istanbul Basaksehir 5:1 (21., 37., 50. Neymar, 42. pen, 62. Mbappe - 57. Topal)