Kohtumine algas väga elavalt ja mõlemapoolsete võimalustega. Esimesena jõudis tabamuseni Barcelona, kui 26. minutil lõpetas Jordi Alba täpse söödu väravaga Luis Suarez. Kusjuures oli tegu uruguailase esimese väravaga sel hooajal Meistrite Liigas. Barcelona 1:0 juhtimisel ka poolaeg lõppes.

Teist poolaega alustas teravamalt Liverpool, kellel oli mitmeid võimalusi värava löömiseks, ent Barcelona puurilukku Marc Andre ter Stegen ei õnnestunud Liverpooli meestel üle mängida. Mitmel korral sai ohtlikult löögile James Milner, aga sakslane seisis omal kohal.

75. minutil suurendas katalaanide eduseisu Lionel Messi. Luis Suareze löök tabas latti ja argentiinlane oli esimene mängija, kes jõudis lahtise pallini ja saatis mänguvahendi tühja väravasse. 82. minutil vormistas Messi 3:0 lõppseisu, kui saatis Alisson Beckeri selja taha tõeliselt ilusa karistuslöögi. Ühtlasi oli tegu argentiinlase 600 (!) tabamusega Barcelona särgis.

Barcelona ja Liverpooli vaheline korduskohtumine peetakse järgmisel teisipäeval Liverpooli kodustaadionil.

ENNE MÄNGU:


Eile peeti avakohtumine teises poolfinaalpaaris, kus selle hooaja suurüllataja Amsterdami Ajax jätkas oma imelist seeriat ning võitis Londonis kohaliku Tottenhami 1:0.

Liverpooli jaoks on suurim küsimärk, kas nende ründetäht Roberto Firmino saab täna osaleda. Brasiillane jättis reedese mängu Huddersfieldiga lihasevigastuse tõttu vahele. "Kui Bobby on 100% valmis, siis ta mängib," kommenteeris peatreener Jürgen Klopp Firmino olukorda. "Täna (eile - toim.) tegi ta treeningu kaasa. Otsuse teeme homme (täna)."

Sakslane ennustab, et Barcelona hakkab mängu domineerima ning neil tuleb suure surve all hakkama saada. "Kas me peame kannatama? Jah, see on 100% kindel. Kas meil tekib võimalusi? Jah, 100%. Kas me suudame need realiseerida? Ma väga loodan, et suudame. Seda me lähemegi tegema," ütles Klopp. "Barcelona on üle 20 aasta tipus olnud, meie oleme eurosarjades finaali jõudnud alles viimastel aastatel. Nende vastu on väga raske mängida, kuid ma ma ei saaks olla rohkem põnevil. Minu mängijad tunnevad sama."

Barcelona juhendaja Ernesto Valverde nimetas Liverpooli "võimsaks meeskonnaks", mille vastu on vaja kõik 180 minutit väga hästi mängida.

"Liverpool mängib kõrge pressingu ja rütmiga. Väga raske vastane, keda alistada. Meie eesmärk on võit, kuid me teame, kui väärtuslik oleks nad avamatšis kuivale jätta," arutles Valverde.

Barcelona püsib Meistrite liiga kodumängudes kaotuseta juba 31 kohtumist järjest ja on lasknud neis matšides endale lüüa vaid 15 väravat. Ka Liverpooli jaoks on ajaloost võtta positiivsed numbrid - nad on Barcelona vastu neljas viimases võõrsilmängus kaotuseta. Viimati võtsid inglased Kataloonias võidu Meistrite liiga 2006/07 hooajal.