Põnev seis oli E-grupis, kus kahe koha peale pretendeerisid kolm võistkonda: valitsev meister Liverpool, Salzburg ja Napoli.

Liverpool läks võõrsil vastamisi Salzburgiga ning vajas edasipääsuks vähemalt viiki. Terve mäng möödus võrdselt, kuni kaheminutiline periood otsustas mängu saatuse. 56. minutil viis Naby Keita külalised juhtima, minut hiljem vormistas 2:0 lõppseisu Mohamed Salah. Napoli alistas samal ajal 4:0 Genki. Kübaratrikiga säras Arkadiusz Milik, ühe tabamuse lisas Dries Mertens.

Seega pääses alagrupist lõpuks võitjana edasi Liverpool, kelle järel teenise teise koha Napoli. Salzburg peab leppima Euroopa Liigaga, eurohooaeg on läbi Genki jaoks.


Intrigeeriv oli seis ka F-grupis, kus teise koha nimel heitlesid Milano Inter ja Dortmundi Borussia. Juba edasipääsu kindlustanud Barcelona võõrustas Interit, Dortmund võttis kodus vastu Praha Slavia. Inter vajas Barcelona vastu võitu või pidi lootma, et Dortmund ei teeni neist kokkuvõttes rohkem punkte. Võrdsete punktide juures oleks edu olnud Interil.

Interi kukutasid lõpuks Meistrite Liiga debütandid. 21-aastane Carles Perez viis Barcelona juhtima, aga Romelu Lukaku suutis seisu viigistada. Teisel poolajal oli itaallastel mitu võimalust omakorda ette minna, kuid tabamuseni jõudis siiski taas Kataloonia hiid. 2:1 võiduvärava lõi 87. minutil 17-aastane Ansu Fati, kusjuures mängumees sekkus mängu alles loetud minutid varem. Fatist sai ühtlasi Meistrite Liiga ajaloo noorim väravalööja.

Kuna Dortmund suutis samal ajal 2:1 parem olla Praha Slaviast, pääseski teisena edasi Saksamaa meeskond. Dortmundile tõid võidu Jadon Sancho ja Julian Brandti tabamused.

G-alagrupis kohtus ainsana edasipääs taganud RB Leipzig võõrsil Lyoniga. Peterburi Zenit sõitis samal ajal külla Lissaboni Benficale. Nii Lyonil kui Zenitil oli enne viimast vooru 7 silma, võrdsete punktide korral oleks edu saatnud Venemaa meeskonda.

Kui pikalt oli Zenit kaheksandikfinaalis kinni, sest Leipzig läks Lyoni vastu 2:0 ette, siis lõpuks jõudis 16 parema sekka ikkagi Prantsusmaa meeskond. Nimelt suutis Lyon teisel poolajal kaheväravalise kaotusseisu tänu Houssem Aouari ja Memphis Depay tabamustele tasa mängida. Zenit kaotas samal ajal aga 0:3 Benficale, mis tähendas, et Venemaa hiid jäi lõpuks hoopis neljandaks ning Euroopa Liigastki välja.

Ülimalt põnev seis oli H-grupis, kus edasipääsu eest heitlesid Amsterdami Ajax, Londoni Chelsea ja Valencia. Ajax võõrustas Valenciat, Chelsea kohtus koduväljakul prantslaste Lille'ga.

Ajaxile piisas kaheksandikfinaali pääsemiseks viigist või sellest, kui Chelsea ei oleks suutnud võita. Ajax kaotas aga koduväljakul 0:1 Valenciale ja kuna Chelsea oli 2:1 parem Lille'st, oligi kevadise Meistrite Liiga poolfinalisti jaoks tänavune hooaeg unistuste sarjas lõppenud.

Londoni Chelsea, kellele tõid võidu Tammy Abrahami ja Cesar Azpilicueta väravad, sai lõpuks grupis teise koha. Ajaxi üle võidu võtnud Valencia kindlustas H-alagrupi võidu. Ajaxi hooaeg jätkub Euroopa Liigas, Lille'i jaoks on eurohooaeg läbi.

Tänased mängud:

19:55 Napoli - Genk 4:0

19:55 Salzburg - Liverpool 0:2

22:00 Ajax - Valencia 0:1

22:00 Benfica - Zenit 3:0

22:00 Chelsea - Lille 2:1

22:00 Dortmund - Praha Slavia 2:1

22:00 Inter - Barcelona 1:2

22:00 Lyon - Leipzig 2:2