Mängu peatamiseni viinud sündmuste ahel sai alguse, kui neljas kohtunik Sebastian Colţescu (Rumeenia) kutsus peakohtunik Ovidiu Haţegani enda juurde ja näitas, et Basaksehiri pingilt tuleks talumatu käitumise eest eemaldada kamerunlasest abitreener Pierre Webo. Teleülekandesse kostis ka kohtunike omavaheline vestlus, mille Rumeenia ajakirjanikud Twitteris ära tõlkisid. Väidetavalt oli neljas kohtunik lausunud: "Must mees seal. Mine ja vaata, kes see on. Must mees seal. Selline käitumine ei ole talutav."

Selle peale läksid marru kõik Basaksehiri treenerid ning osa mängijaid, kes küsisid vilemeestelt korduvalt, miks Webole niimoodi viidati. Kõige häälekamalt nõudis vastust varumeeste pingil olnud Senegali ründaja Demba Ba, kes küsis neljandalt kohtunikult: "Kui sa valgele inimesele viitad, ei ütle sa kunagi "See valge mees", sa ütled lihtsalt "See mees", seega miks nimetada teda mustaks meheks?"

Esialgu teatati, et mäng jätkub Eesti aja järgi kell 23 ning neljas kohtunik vahetatakse välja. Veidi peale südaööd teatas Basaksehir ametlikult, et nad keelduvad mänguga jätkamast. Esialgsetel andmetel jätkatakse mänguga kolmapäeval Eesti aja järgi kell 19.55 teise kohtunikebrigaadiga.

Samal ajal peeti põnevuskohtumine Saksamaal, milles RB Leipzig alistas 3:2 Manchester Unitedi. Leipzig läks juhtima 2., 13. ja 69. minuti väravatest. 80. minutil vähendas penaltist ManU kaotusseisu Bruno Fernandes ning kaks minutit hiljem pani peaga palli väravasse Paul Pogba. Ole Gunnar Solskjaeri hoolealused panid lõpuminutitel peale meeletu surve, kuid päästvat viigiväravat kätte ei saadud.

Hetkel, kui PSG ja Basaksehiri mängu saatus pole veel otsustatud, on Leipzig alagrupi võitjana pääsenud play-off'i ning Manchester United peab alagrupi kolmandana leppima Euroopa liigas jätkamisega. Meistrite liigas jätkab ka alagrupi teise koha kindlustanud PSG.

G-alagrupi liidrite duellis tegi Torino Juventus võõrsil 3:0 säru FC Barcelonale. Cristiano Ronaldo realiseeris kaks penaltit (13. ja 52. minutil), 20. minutil tegi skoori Weston McKennie.

Kell 19.55 alanud mängudes kindlustas F-alagrupist edasipääsu Rooma Lazio, kes tegi 2:2 viigi juba 39. minutil vähemusse jäänud Belgia klubi Club Brugge'ga. Alagrupi võitja Borussia Dortmund alistas samal ajal võõrsil 2:1 Peterburi Zeniidi. Saksa klubi eest sai 58. minutil platsile 16-aastane ründaja Youssoufa Moukoko, kellest sai kõigi aegade noorim Meistrite liigas väljakule saanud pallur.

Tänased mängud:
E-alagrupp:

22.00 Chelsea - FK Krasnodar 1:1
22.00 Rennes - Sevilla 1:3

F-alagrupp:
19.55 Lazio - Brügge 2:2
19.55 Peterburi Zeniit - Dortmundi Borussia 1:2

G-alagrupp:
22.00 Kiievi Dünamo - Ferencvaros 1:0
22.00 Barcelona - Juventus 0:3

H-alagrupp:
22.00 Pariisi Saint Germain - Istanbul Basaksehir 0:0 (mäng peatatud)
22.00 RB Leipzig - Manchester United 3:2
Otseblogi: