Sama asja eest sai Barcelona karistada ka juunikuus, kui Kataloonia lippe nähti Meistrite liiga finaalmängul Berliinis, toona oli trahvisummaks 30 000 eurot.

Viimane rikkumine tuvastati septembrikuise Meistrite liiga mängu ajal Leverkuseni Bayeriga. UEFA karistab klubi reegli järgi, mis keelab kasutada "käemärke, sõnu, objekte või teisi viise sporti mittesobivate sõnumite edastamiseks, eriti selliste sõnumite, mis on poliitilised, ideoloogilised, religioossed, solvavad või provokatiivsed."

FC Barcelona asepresident Jordi Mestre ütles reporteritele esmaspäeval Minskis, kus valmistutakse tänaseks kohtumiseks Borissovi BATE-ga, et klubi kavatseb trahvi edasi kaevata ning on valmis vajadusel asja viima ka Euroopa Inimõiguste Kohtusse.

"Me ei kuuluta sõda, küll aga kaitseme oma klubi huvisid. Me pole kunagi piiranud inimeste väljendusvabadust," ütles ta.

Barcelona, kelle moto on "rohkem kui klubi", on tuntud oma fännide poolest, kes pooldavad Kataloonia lahkulöömist Hispaaniast. Maikuus vilistasid Barcelona fännid Hispaania karikasarja finaalil välja riigi hümni.