Kui mõlema meeskonna kõik suuremad staarid on 29. maiks Bakuusse lendamas, siis Arsenal kardab, et nende armeenlasest tähtmängija Henrikh Mkhitarjan võib jääda kohtumisest kõrvale.

Arsenal kardab, et aserid ei luba armeenlast lihtsalt üle piiri. Mkhitarjanil jäi näiteks eelnevalt mängimata Arsenali Euroopa liigas kohtumises Aserbaidžaani klubi Qarabagi vastu.

Armeenia ja Aserbaidžaani vahel on olukord pingeline Mägi-Karabahhi konflikti tõttu.

Mkhitarjan on ka varasemalt pidanud eemale jääma kohtumistest, mis on peetud Aserbaidžaani pinnal. 2015. aasta oktoobris jäi ta koju, kui tema toonane koduklubi Dortmundi Borussia kohtus võõrsil aserite Gabalaga.

Arsenali sõnul on nad tõsiselt mures, kas Mkhitarjan saab finaalis mängida. Kui läbi ime peaks aga luba saabuma, siis nad tahavad korraldajatelt kinnitust, et armeenlasega midagi halba ei juhtu.

„Meie mängijate turvalisus ja tervis on meie prioriteediks. Tahame garantiid ka Euroopa Jalgpalli Liidult UEFA-lt, et Henrikh Mkhitarjanil oleks turvaline Bakuusse reisida,“ teatas Arsenal. „Seni ei ole ühtegi vastuvõetavat lubadust veel antud. Loodetavasti suudab UEFA peagi olukorra lahendada.“