11-kordse Rootsi parima jalgpalluri auks pühendatud skulptuur avati pidulikult mullu oktoobris tema esimese koduklubi Malmö FF-i kodustaadioni kõrval. Kõigest kuu aega hiljem sai kujust aga paljude kohalike jalgpallifännide jaoks vihaobjekt.

Ibrahimovic tekitas paljudes pahameelt, kui ta otsustas mullu nobembris investeerida teise Rootsi klubisse Hammarbysse, kus ta koroonaajal ühtlasi trenni tegi. Malmö toetajad ei jätnud arvamust enda teada ning värvisid kuju üle ja saagisid nina otsast. Hiljem lõigati taiese jalad läbi ning Ibrahimovici kuju lükati pikali.

The Guardiani teatel viisid linnajuhid jaanuaris kuju minema, et see ära parandada. Selle asukoht on viimased kuud olnud saladuses

Nüüd tahetakse kuju taas avalikkuse ette tuua, kuid enam mitte Malmö staadioni kõrvale. Linnavalitsuse esindaja Anders Malmstromi sõnul toimub esmaspäeval koosolek, kus kinnitatakse, et skulptuur vahetab asukohta, aga jääb ikkagi Malmö linna piiridesse.

Välja on pakutud ka variant viia ausammas üle Stockholmi, sest ka seal kuulub Ibrahimovicile kinnisvara ning lisaks asub pealinnas Rootsi jalgpalliliidu peakontor. Veebruaris pakkus Milano linnapea Giuseppe Sala välja, et skulptuuri võiks tuua hoopis Itaalia linna, kus rootslane aastaid mängis. Ibrahimovic kuulub praegugi AC Milani hingekirja. Malmö juhid lükkasid selle pakkumise siiski tagasi.

Aprillis kommenteeris Ibrahimovic ka ise esmakordselt vandaalitsemist tema kuju kallal. "Sellest on kahju. Nad tahavad tähelepanu ja seda, et meedia sellest kirjutaks - see on lasteaia tase. Me oleme sellest suuremad," ütles Ibrahimovic portaalile Dplay. "Kuju oli, mis ta oli, aga see ei tähenda, et minu lugu sellega puruks tõmmati. See jääb alatiseks,."