Elevandiluuranniku koondisega 21. jaanuarist 14. veebruarini kestval African Cup of Nations turniiril osalev Toure arvab, et tema koondis võinuks juba ammu kontinendi tähtsama karika võita, kuid miskipärast jooksevad turniiri favoriidiks peetava meeskonna üritused selle püüdmisel alati liiva.

"See teeb haiget, kuna tean, et sellise meeskonnaga nagu meil võinuksime võita juba kaks või kolm meistritiitlit. Kuid me pole võitnud mitte midagi!" rääkis Toure Eurospordile. "Olen sellele mõelnud mitmel korral, pikalt ja tõsiselt, ning jõudnud järeldusele, et me pole veel saavutanud õiget tasakaalu. Me oleme võimsad ja peaksime oma tugevuse maksma panema."

"Loodan tõsiselt, et minu generatsioon seda võimalust käest ei lase. See oleks mõeldamatu. Ma tõesti ei suuda kirjeldada, kui jube see oleks," jätkas 28-aastane Toure, kes enne Citysse siirdumist mängis Barcelonas, Monacos ja Olympiacoses. "Teistel riikidel pole pooltki sellest talendist, mis meil koos on. Ometi pole meil veel meistrikarikat. Kui mu koondis seda enne minu karjääri lõpetamist ei võida, olen mängijana läbi kukkunud."

Yaya Toure valiti 2011. aasta Aafrika parimaks jalgpalluriks Mali koondislase Seydou Keita (Barcelona) ja Ghana ründaja Andre Ayewi (Marseille) ees.