Olukord oli äärmiselt põnev E-grupis. Grupi võitjana oli edasipääsu kindlustanud Horvaatia (17 punkti), aga teisele kohale olid veel võimalused Ungaril (12), Walesil (11) ja Slovakkial (10).

Põnevuskohtumises, kus võitja pääseb edasi, läksid omavahel vastamisi Ungari ja Wales. Wales sai lõpuks ülimalt väärtusliku 2:0 võidu. Meeskonna sangariks kerkis tähtmängija Aaron Ramsey, kes lõi mõlemad väravad.

Slovakkia alistas küll samal ajal 2:0 Aserbaidžaani, kuid Walesi võidu tõttu sellest enam kasu polnud. Slovakkiale tõid võidu Robert Bozeniki ja Marek Hamsiku väravad.

Seega kindlustas Horvaatia järel teise koha Wales. Slovakkia jäi kolmandaks ja Ungari neljandaks. Mõlemal tiimil on siiski play-offi kaudu veel võimalus EM-ile pääseda. Viimaseks jäi grupis Aserbaidžaan.

Tõelise üllatuse serveerisid G-grupis lätlased, kes alistasid kodus 1:0 Austria. Kohtumise ainsa värava lõi Marcis Oss. Ühtlasi oli see meie lõunanaabrite jaoks ainus võit ja ainsad punktid lõppenud valiksarjas. Edasipääsu osas see aga midagi ei muutnud. Austrial oli juba varasemalt teine koht kindlustatud.

Alagrupi võitnud Poola alistas viimases voorus 3:2 vähemuses lõpetanud Sloveenia. Poolakatele tõi võidu Jacek Goralski värav 81. minutil.

Kolmandas I-grupi matšis oli Põhja-Makedoonia 1:0 parem Iisraelist. Ainsa värava sai enda nimele Boban Nikolov.

I-grupis oli viimase vooru eel kõik selge. Edasipääsu olid taganud Belgia ja Venemaa. Belgia alistas kodus koguni 6:1 Küprose. Kahe väravaga särasid nii Christian Benteke kui Kevin de Bruyne. Venemaa sai samuti kindla võidu, alistades võõrsil 5:0 San Marino.

Kolmanda koha kindlustas Šotimaa, alistades 3:1 Kasahstani. Kaks väravat lõi John McGinn. Ühtlasi on šotlastel veel võimalus play-offi kaudu EM-ile pääseda.