Avapoolajal võõral väljakul kaks korda Teemu Pukki ja Robin Lodi väravatest juhtima läinud Soome elas teise poolaja alguses üle ehmatuse, kui islandlaste kuulsaim pallur Gylfi Sigurdsson ei suutnud realiseerida penaltit. Latist vastu soomlaste puuriluku Lukas Hradecky selga põrganud pall jäi isegi mõneks hetkeks väravajoonele püsima, kuid Hradecky suutis selle kangelasliku hüppega islandlaste eest ära lükata.

Soome 2:1 eduseis püsis kogu teise poolaja, kuid islandlaste surve kasvas üha enam ning esimesel üleminutil suutiski Alfred Finnbogason palli kodupubliku rõõmuks väravasse toimetada.

Viigiliselt kohtumine aga ei lõppenud - Island suutis veel neljast antud üleminutist viiendal ka võidupunktid võtta, kui keskkaitsja Ragnar Sigurdsson skandaalsest olukorrast värava enda nimele sai - tema pealöögi suutis väravavaht Hradecky küll näiliselt väravajoonel peatada, kuid tema käe all kinni olnud palli jõudis Finnbogason veel üle joone torgata. Kogu Soome vutirahvas on värava järel tagajalgadel - nende meelest ei ületanud esmalt Sigurdssoni löögist pall väravajoont; hiljem oli pall juba Hradecky kontrolli all, enne kui Finnbogason selle tema käte vahelt üle väravajoone suskas. Norralasest peakohtunik Svein Oddvar Moen luges aga värava määrustepäraseks. Jalgpallireeglite kohaselt on väravavahil palli üle kontroll muuhulgas ka siis, kui mänguvahend on paigal tema käe ning ükskõik millise pinna vahel (sealhulgas ka maapinna).

Teistes märkimisväärsetes kohtumistes tegid Itaalia ja Hispaania 1:1 viigi, Kosovo kaotas Horvaatiale koguni 0:6 ning Austria ja Wales mängisid 2:2 viiki. Sama seisuga lõppes ka Türgi ja Ukraina matš.

Kõik tulemused:

Austria - Wales 2:2
Makedoonia - Iisrael 1:2
Island - Soome 3:2
Iirimaa - Gruusia 1:0
Itaalia - Hispaania 1:1
Kosovo - Horvaatia 0:6
Liechtenstein - Albaania 0:2
Moldova - Serbia 0:3
Türgi - Ukraina 2:2