MÄNGU KÄIK:
Saksamaa - Argentina 4:0 Vaata VÄRAVAID SIIT!

Esimene poolaeg:

Mäng on alanud. Vilemeheks on Ravshan Irmatov (Usbekistan).

2. minut: esimene karistuslöök Saksamaale. Müller lööb värava eest peaga 1:0 Saksamaale! Mida tegi Argentina kaitse? Mülleri jaoks oli see juba neljas värav sel MMil.

7. minut: Saksamaa nurgalöök, kuid Argentina kaitse on valvel.

Argentina on suurtes raskustes ja ei suuda midagi tekitada.

13. minut: järjekordne sakslaste nurgalöök, kuid midagi ohtlikku ei teki. Argentina saab vasturünnaku võimaluse, kuid ka see rünnak lõpeb valesööduga..

18. minut: Argentina kombineerib keskväljal. Üritus lõpeb nurgalöögiga - Maxi Rodriguez annab, kuid Per Mertesacker lööb palli peaga kaugele.

21. minut: Argentina võimalus. Messi annab suurepärase söödu Tevezi läbijooksule, kuid Neuer on esimesena jaol!

24. minut: Saksamaa võimalus. Mülleri hea sööt leiab karistusalas olnud Klose, kes lööb healt positsioonilt üle!

31. minut: Karistuslöök Argentinale. Podolski teeb Tevezile vea. Messi põrutab peale, kuid pall lendab kõvasti üle.

35. minut: Higuainilt pealelöök. Ei midagi ohtlikku.

36. minut: Karistuslöök Argentinale. Müller saab kollase kaardi ja sakslane järgmises mängus osaleda ei saa. Messi põrutab müüri. Jätkuolukorrast lööb Argentina värava eest palli võrku, kuid neli meest oli suluseisus. Kohtunikelt õige otsus, et värav ei loe.

38. minut: Podolski kauglöök lendab napilt mööda.

43. minut: Müller saab karistusalas löögile, kuid pall lendab Burdisso jalgadest auti. Nurgalöök Saksamaale, kuid Romero on valvel.

45. minut: Messi lööb kaugelt mööda.

Avapoolaeg on lõppenud 1:0 Saksamaale.

Teine poolaeg:

Mäng on alanud. Vahetusi tehtud ei ole.


47. minut: Di Maria kauglöök napilt mööda!

52. minut: Tevezi löök lendab Saksa kaitsesse.

57. minut: Higuian läbi pääsemas, kuid on suluseis.

61. minut: Schweinsteigeri karistuslöök lendab müüri.

62. minut: Mascherano kauglööb otse Neueri sülle. Mäng on läinud väga lahtiseks.

67. minut: 2:0 Saksamaale! Argentina parem äär ei pea ja Podolski pääseb läbi ning annab Klosele värava ette söödu. Klose jaoks väga kerge värav.

74. minut ja 3:0! Schweinsteiger mängib mitmest mehest mööda ja annab Friedrichile, kes lööb 3:0!

78. minut: Klose pääseb läbi, kuid väravat ei tule. 4:0 oli õhus. Kohutav mäng argentiinlastelt.

87. minut ja Klose lööb 4:0! Argentina ei viitsinud kaitsesse tagasi tulla ja Klose sai veel ühe kerge värava.

Mäng on lõppenud. 4:0 Saksamaale!

----------------

Algkoosseisud:

Argentina: Sergio Romero, Martin Demichelis, Nicolas Burdisso, Gabriel Heinze, Nicolas Otamendi, Maxi Rodriguez, Javier Mascherano, Angel Di Maria, Gonzalo Higuain, Lionel Messi, Carlos Tevez.

Saksamaa: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Per Mertesacker, Arne Friedrich, Jerome Boateng, Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira, Thomas Mueller, Mesut Oezil, Lukas Podolski, Miroslav Klose.

Argentina on võitnud sel aastal kõik üheksa mängu, viimati kaotati eelmise aasta novembris Hispaaniale. Huvitav on ka fakt, et peatreener Diego Maradona käe all ei ole argentiinlased veel kordagi viigistanud - 23-st matšist on võidetud 18 ja kaotatud 5.

Saksamaa jalgpallikoondis pole veel kordagi MM-tiitlit pidanud ootama üle 20 aasta. Viimati võideti maailmameistritiitel 1990. aastal..

MM-idel on omavahel kohtunud viis korda ja Argentina ainus võit pärineb 1986. aasta finaalist. Viimati kohtuti neli aastat tagasi samuti veerandfinaalis ning siis võitis penaltiseerias Saksamaa.

Argentina täht Lionel Messi jättis küll viimase treeningu kerge külmetuse tõttu vahele, kuid on täna kindlasti rivis. Vigastusest on paranenud Walter Samuel, kuid Maradona jättis keskkaitsepaariks endiselt Nicolas Burdisso ja Martin Demichelise.

Ühe kollase kaardi kaugusel mängukeelust on Argentinal Bolatti, Heinze ja Mascherano ning Saksamaal Friedrich, Khedira, Lahm, Özil, Müller ja Schweinsteiger.

Täna 21:30 Hispaania - Paraguay

Omavahel on mängitud kolm korda, millest kaks on lõppenud viigiga ja üks hispaanlaste võiduga. MMil mängiti viimati omavahel kaheksa aastat tagasi, kui alagrupiturniiril võitis Hispaania 3:1.

Hispaania on varem MMil poolfinaali jõudnud vaid korra (1950). Paraguay jaoks on tegemist läbi aegade esimese veerandfinaali pääsuga.

Kummalgi meeskonnal tänase mängu eel vigastuste ja distsiplinaarkaristustega probleeme pole. Ühe hoiatuskaardi kaugusel mängukeelust on Hispaanial Alonso ja Paraguayl Enrique Vera, Cristián Riveros ja Roque Santa Cruz.