Juba eelmisel talvel külastas Ødegaard Manchester Unitedi ja Müncheni Bayerni treeningkomplekse. Lisaks osales ta Bundesligas mängiva Stuttgarti treeningutel ja teenis kutse Manchester City noortetreeneritelt.

Miks on jalgpalliringkonnad siis vaimustuses sellest noorest poisist? Lühike vastus on fakt, et Ødegaard suudab juba praegu täismeestega vastamisi minna. Tal on hea tasakaalutunnetus, liikuvus ja kiirus, enesekindlus ja võimas kauglöök. Lisaks läheb ta julgelt õhuvõitlusesse endast tunduvalt suuremate mängijatega.

Ødegaardi talent on pannud suud vesistama kuulduste kohaselt eelkõige Real Madridi treeneritel, kes tahavad norrakat esimesel võimalusel Hispaaniasse meelitada. Kuigi Ødegaard on tunnistanud, et ta on Liverpooli fänn, on Real juba praegu nõus maksma 15 miljonit eurot Norra meistriliigas mängivale Stromsgodseti jalgpalliklubile. Siiani on Odegaard löönud kolm väravat poole hooajaga kaheteistkümnes mängus. Tal on Strømsgodsetiga siduv leping 2015. aastani.

Poisi isa, endine tippjalgpallur Hans Erik Ødegaard ütles Norra meediale, et ligikaudu 30 klubi on pärinud ta poja kohta. "Ma ei saa nimetada neid klubisid, kuid keda iganes suurnimedest nimetada, nad on minuga ühenduses olnud," ütles vanem Ødegaard väljaandele Verdens Gang.

Ta rõhutas veel, et valiku tegemisel saab määravaks eelkõige klubi võimekus noormängijate arendamisel. "Tahan, et uus klubi aitaks Martinil eelkõige edasi areneda. See on olnud minu fookus algusest peale," ütles Hans Erik Ødegaard.