Alžeeria asus Kairos toimunud poolfinaali juhtima 40. minutil tänu nigeerlase William Troost-Ekongi omaväravale. Nigeeria jõudis viigini 72. minutil, kui penalti realiseeris Odion Jude Ighalo.

Teine poolfinaal oli sarnaselt esimesele liikumas lisaaja suunas, kuid kõik pandi siiski normaalajaga paika. Kohtumise viiendal lisaminutil sai Alžeeria vastaste karistusala lähistelt karistuslöögi ning palli taha asus Manchester City 28-aastane ääreründaja Riyad Mahrez.

Mahrez pikalt ei mõelnud ning kõmmutas vasaku jalaga palli tagumise posti äärde. Alžeeriale 2:1 võit ja koht Aafrika meistrivõistluste finaalis.

Tuneesia ja Nigeeria selgitavad kolmapäeval Aafrika meistrivõistluste pronksmedalisti. Finaal Senegali ja Alžeeria osavõtul toimub aga reedel 19. juulil.

Senegal jõudis finaali teistkordselt, Alžeeria mängib esikohale kolmandat korda. Senegallaste senine ainus finaal lõppes 2002. aastal kaotusega. Alžeeria sai 1990. aastal tunda aga võidurõõmu, 1980. aastal tuli neil leppida aga hõbemedalitega.