Paraguay ei andnud normaalajal ohje järgi isegi pärast 58. minutil saadud punast kaarti, mille hankis endale West Ham Unitedi kaitsja Fabian Balbuena. Esialgu määras kohtunik Brasiiliale selle vea eest penalti, kuid pärast videokorduse vaatamist võeti 11 meetri karistuslöök tagasi ning anti trahvikasti äärelt karistuslöök - Dani Alves saatis selle napilt vasakust postist mööda.

Brasiilia read olid veerandfinaaliks mõnevõrra hõrenenud. Mumpsi diagnoosi tõttu jäi mängust eemale Evertoni ründaja Richarlison. Haiguspuhangu kartuses isoleeriti ta ülejäänud meeskonnast ning kõigile Brasiilia mängijatele tehti pärast veerandfinaali kaitsepookimine. Erinevate hädade tõttu ei saanud veerandfinaali kaasa teha ka Fernandinho (põlv) ja Casemiro (kaardid). Esimest korda moodustasid ründepaari Roberto Firmino ja Gabriel Jesus.

Penaltiseeria algas paraguailase Gustavo Gomezi eksimusega (posti), kuid viigistus, kui brasiillaste neljas lööja Firmino nahkkera vasakult mööda lõi. Seejärel eksis Paraguayl sarnasel moel Derlis Gonzales. Otsustavaks saanud soorituse realiseeris Gabriel Jesus.

Täna kell 22 pannakse Rio de Janeiros Maracana staadionil pall mängu Venezuela ja Argentina veerandfinaalis, mis selgitab Brasiiliale poolfinaalivastase. Ülejäänud veerandfinaalides kohtuvad Kolumbia ja Tšiili (Eesti aja järgi laupäeva varahommikul kell 2) ning Uruguay ja Peruu (laupäeval kell 22).