Endine Peterburi Zeniti mängija osales tänavu suvel heategevusmängus, kus endise jalgpalluri tunded aga üle keesid. Moskva kuulsuste karikavõistlustel kaotas Širokov enesevalitsuse, kui kohtunik Nikita Danitšenko määras tema võistkonna vastu penalti.

Širokov lõi seejärel Danitšenkot esmalt rusikaga näkku ja hakkas maha kukkunud vilemeest jalaga peksma. Danitšenko sai rünnaku käigus nii tõsiselt viga, et ta veetis koguni kolm nädalat haiglas. Sügisel esitati endisele mängijale süüdistus kallaletungis ja inimese tahtlikus vigastamises.

Moskva Sokolniki ringkonna magistraadikohus määras nüüd Širokovile karistuseks 100 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd. Lisaks peab ta tasuma trahvi 100 000 rubla ulatuses (1100 eurot). Prokurör oli Širokovile nõudnud aga ühe aasta ja kümne kuu pikkust vanglakaristust ning rahatrahvi 500 000 rubla (5500) euro ulatuses.

"Mul on raske midagi öelda," kommenteeris karistust Danitšenko Sport-Expressi vahendusel. "Pean seda veidi seedima. Širokovi jaoks oli tulemus väga hea, meie jaoks mitte. Nad olid algusest lõpuni väga enesekindlad."

"Tegemist on organiseeritud korruptsiooniga meie võimuagentuurides," lisas karistuse kohta jalgpallikohtuniku advokaat Aleksandr Ostrovski. "Ma rääkisime korduvalt, et see juhtum tuleks üle viia Moskva prokuratuuri. Neli apellatsiooni sai saadetud Moskva uurimiskomiteele, Moskva prokuratuurile, Aleksandr Bastrõkinile (Venemaa uurimiskomitee juht) ja Venemaa prokuratuurile, kuid ühelegi nendest ei vastatud. Meile öeldi, et need apellatsioonid on edastatud. Kellegi käsi oli mängus, et kogu lugu tühistada," rääkis advokaat, kelle sõnul kaebavad nad kohtuotsuse edasi.

"Mis siin tähistada on?" rääkis kohtuistungi järel ajakirjanikele süüdi mõistetud Širokov. "Kas midagi head juhtus? Juhtum pole veel läbi, nad võivad veel otsust apelleerida."

Saatuslikud putsad oksjonile

Kogu olukorra teeb veel intrigeerivamaks asjaolu, et Širokovi esindaja Vadim Ljialin oli lubanud Širokovi jalgpalliputsad, mida ta rünnaku ajal kandis, oksjonile müüki panna. "Korraldame oksjoni, kogu teenitud raha läheb laste hüvanguks. Putsad jäävad terveks ja lapsed saavad õnnelikuks. Arvestades juhtumist, siis alghinnaks saab 100 000 rubla. Kui keegi ei osta, siis ostan need ise ära ja annan raha heategevuseks lastele," rääkis advokaat kohtuotsuse järel.

"Las ta müüb need putsad maha," sõnas jalgpallikohtunik Danitšenkov. "Tal läheb 50 000 rubla suuruse palga puhul seda raha ilmselt vaja. Mina tema vabandust siiraks ei pea ning ei aktsepteeri seda."

39-aastane Širokov tuli karjääri jooksul kolmekordseks Venemaa meistriks ning korra UEFA karika (praegune Euroopa Liiga - toim) võitjaks. Tuntumatest klubidest esindas ta Peterburi Zeniti, Moskva CSKA-d ja Moskva Spartakit. 2008. aastal jõudis ta Venemaa koondisega jalgpalli EM-il poolfinaali. Koondise eest sai poolkaitsja kirja 57 kohtumist ja 13 väravat.