Ilma Madridi Reali ja Müncheni Bayerni mängijateta Ühendriikides turneel viibiv Saksamaa jäi kaotusseisu juba 13. minutil, kui Alkmaaris hea hooaja teinud Jozy Altidore ameeriklased juhtima viis.

Vaid kolm minutit hiljem pääses kodumeeskond juba 2:0 juhtima. Tegu oli sakslaste poolt vaadatuna üsna õnnetu väravaga, sest Möchengladbachi Borussia puurilukk Marc-André ter Stegen jäi vastaste surve all hätta ning veeretas palli õnnetult oma väravasse. Tegu oli seejuures alles 21-aastase ter Stegeni kolmanda koondisemänguga.

Heiko Westermann lõi küll 52. minutil ühe värava tagasi, aga 60. ja 64. minuti väravatest õnnestus Tottenhami poolkaitsjal Clint Dempsey edu suisa kolmeväravaliseks kasvatada.

Saksamaa polnud aga alla andnud ning kiired väravad 79. ja 81. minutil - autoriteks Max Kruse ja Julian Draxler - vähendasid vahe minimaalseks. Saksamaa lõpuminutite survele vaatamata rohkem väravaid ei löödud ning mäng lõppes USA 4:3 võiduga.

Võit oli kindlasti eriti magus USA peatreenerile, sakslasasele Jürgen Klinsmannile. Ameeriklased tähistasid antud mänguga sajandat aastapäeva oma riigi jalgpalliajaloos.

Marc-André ter Stegeni omavärav:
USA 4:3 Saksamaa: