Venemaa pealinnas korraldatud Moskva Kuulsuste karikavõistlustel tungis endine rahvuskoondise kapten Roman Širokov kohtunikule kallale ja lõi teda mitu korda näkku.

Širokovi meeskond oli jõudnud turniiri veerandfinaali, kui endine poolkaitsja kukkus vastaste karistusalas. “See oli tavaline jalgalli situatsioon, Roman vaidles kohtunikuga ning siis hakkas teda peksma,” kirjeldas ürituse organiseerija toimunut.

Vastasmeskonna Viktor Kravchenko kirjeldas meediale sündmuste käiku. “Me ei jõudnudki mänguga lõpuni. Širokov oli väravavahiga üks-ühele olukorras ning ta kukutati kaitsja poolt pikali. Õigusemõistja selles situatsioonis aga viga ei näinud ning Širokov hakkas ta peale karjuma ning teda sõimama. Kohtunik reageeris sellele punase kaardiga. Selle järel lõi endine Venemaa kapten teda rusikaga mitu korda näkku ja siis veel jalaga kõhtu."

Kohtunik Nikita Danchenkov ja tema kaaskondlased lahkusid koheselt väljakult. Kannatanule andsid esmaabi platsi ääres olnud kiirabitöötajad. Danchenkov kavatseb anda asja politseisse, sest vigastused näivad olevat tõsised. “Ma pole veel valmis kommenteerima, teeme seda hiljem. Mu tervis on okei ja elan,” teatas kohtunik uudisteportaalile SE.

Roman Širokov avaldas oma vabanduskirja sotsiaalmeedias. “Arvestades eilset mängu ja seda intsidenti, ma soovin siiralt vabandada Nikita (kohtunik) ees selle ebasobiliku käitumise tõttu. Ma olen teadlik, et selge vea eest penalti mitte andmine ja siis mulle punase kaardi näitamine ei ole piisav põhjus hakata teisi peksma. Ma loodan, et Nikita taastub vigastustest. Lisaks soovin vabandada ka korraldajate, meeskonnakaaslaste ja pealtvaatajate ees,” teatas endine koondise kapten.