Bulgaaria ja Inglismaa kohtumine pandi kohtuniku otsusega avapoolajal koguni kaheks korraks seisma, et fännid rassistliku käitumise lõpetaksid. Mängu vaheajal pidas Bulgaaria koondise kapten Ivelin Popov fännirühmituse liidriga maha tulise vestluse, mille sisuks oli ilmselt palve säärane käitumine lõpetada.

Bulgaaria koondise peatreener Krasimir Balakovi sõnul ei saanud tema aga mängu ajal aru, et midagi oleks tribüünidel valesti olnud. Fännide rassistliku käitumise järel astus tagasi ka alaliidu president Borislav Mihailov. Vastava ettepaneku tegi riigi peaminister Boyko Borissov.

Kogu selle sündmustejada taustal hakati põhjalikumalt uurima ka rassistlikult käitunud fännide tausta. Selgus, et tegemist on grupeeringuga, mis kutsub end Lauta Army'ks ning toetab Bulgaaria klubi Plovdivi Lokomotivi.

Grupeering loodi 1992. aastal endiste sõdurite poolt. Nimetatud fännirühmitusel on oma spordisaalid, kus on olemas võimalused jõutreeningu tegemiseks ning lisaks treenerid, kes õpetavad nii poksimist kui ka võitluskunste.

Sotsiaalmeediast võib leida hulgaliselt videomaterjali, kus saab näha Lauta Army ning teiste fännigrupeeringute organiseeritud rusikavõitlusi. Lisaks on nad kõige selle juures kasutusele võtnud ka natsisümboolika.

Bulgaarlastest fännid said lõpuks areenilt lahkuda aga nukralt, kuna inglased võitsid mängu 6:0.