Esimese suurima mängueelse uudisena tuli teade, et Hispaania koondise algkoosseisust on välja jäetud Fernando Torres, keda asendab Pedro.

Koosseisud:

Hispaania: Casillas, Ramos, Pique, Puyol, Capdevila; Busquets, Alonso; Pedro, Xavi, Iniesta; Villa.

Peatreener: Vicente del Bosque

Saksamaa: Neuer; Lahm, Friedrich, Mertesacker, Boateng; Schweinsteiger, Khedira; Trochowski, Özil, Podolski; Klose.

Peatreener: Joachim Löw

Mängu käik: (Hispaania-Saksamaa 1:0)

1.POOLAEG

Kohtumine ei ole veel alanud. Kõlavad hümnid.

Pall on mängus. Hispaania koosseisus on koguni 7 Barcelona mängijat.

Tiisler pani pika dialoogi Hispaania nimede häälduse teemal. Ei jõudnud nagu kuhugi, nimed ikka samad.

4. minut - mingi hull jooksis väljakule. Valel ajal vales kohas ja mees koristatakse kiirelt ja konkreetselt platsilt minema.

6. minut - Hispaanlaste suurepärane rünnak ja Villa pääseb karistusalast löögile. Neuer on õigeaegselt vastas ja likvideerib ohu.

Hispaania koondis omab kohtumise alguses selgelt initsiatiivi.

10. minut - Saksamaal esimene ohtlikum rünnak, aga Özil napilt suluseisus.

13. minut - Hispaania koondise nurgalöök. Mängitakse lahti ja lõpuks keerutatakse pall kenasti värava ette ning Puyol pääseb üsna vabalt peaga löögile. Vähem kui meeter üle.

15. minut - Saksamaa koondise nurgalöök. Casillas eksib väljatulekul ja tekib üsna ohtlik olukord. Veel üks nurgalöök sakslastel.

Mäng on võrdsustunud. Hispaanlastel enam mängulist ülekaalu pole.

19. minut - Ramos proovis lööki vastaste karistusala paremalt äärelt. Mõni meeter mööda.

22. minut - Hispaania koondise teine nurgalöök. Iniesta töö vasakult äärelt.

23. minut - Klose saab vastaste karistusalas palli, aga viis punasärki on nagu hagijad ümber ja sakslane löögile ei pääse.

27. minut - Podolski saab vigastada. Ramos astus täiesti toorelt jala peale, aga kohtunik kollast kaarti ei andnud.

30. minut - Xabi Alonso proovis kaugelt, aga mõned meetrid mööda.

32. minut - Trochowski põrutab kaugelt ja Casillasel on tegu, et värav puutumatuna hoida. Ilus löök vasakuga. Saksamaa nurgalöök. Klosel ei jäänud palli peaga suunamisest palju puudu.

34. minut - Taas Saksamaa nurgalöök. Nüüd on Casillas väljatulekul mees omal kohal.

36. minut - Saksmaa koondisel ilus rünnak, aga Podolski vasakul äärel läbijooksul suluseisus.

40. minut - mäng on vähe kinnisemaks taas muutunud. Lennukat edasi-tagasi jooksmist pole.

42. minut - Hispaanial karistuslöök päris healt kohalt, aga mängitakse lahti. Ja head nahka ei tule.

45. minut - Pedro teenib Hispaaniale nurgalöögi. Kogu Saksamaa meeskond on oma karistusalas. Olukord laheneb sakslaste jaoks.

Üleminutil Özil kukub vastaste karistusalas, aga kohtuniku vile vaikib. Kordus näitab et kõks vastu jalga Ramose poolt oli, aga vist tõesti peanalti polnud.

Poolaeg lõppenud 0:0.

2. POOLAEG

Taas on Hispaania alustanud teravamalt kui Saksamaa. Esimestel minutitel sai paaril korral healt positsioonilt löögile Xabi Alonso.

52. minut - Saksamaa koondis teeb vahetuse. Boateng välja ja Jansen sisse.

55. minut - Villa proovib lööki 17-18 meetrilt. Parasjagu mööda. Hispaania küll ründab ja pääsetakse ka löögile, aga raamide vahele ei õnnestu väga palli põrutada.

58. minut - Milline tulevärk toimus Saksamaa koondise värava all!!!!!!!!!!!!!! Aga väravat ei tulnud. Saksamaa tuli praegu õnnega pooleks Hispaania trammi alt välja.

Torrese asemel põhikoosseisu pääsenud Pedro on olnud päris terav ja hea ehitaja paremalt äärelt.

62. minut - Saksamaa teine vahetus. Trochowski puhkama ning sisse Kroos.

63. minut - Ramoselt terav sissejooks ja Podolski suudab hispaanlast takistada. Mõlemad kukuvad väravaesisel, kohtunik penaltit ei anna.

Hispaania kontrollib mängu täielikult. Aga seni kuni väravat pole, ei maksa see midagi.

69. minut - Saksamaa koondisel suurepärane võimalus. Karistusalas pääses täiesti vabalt löögile Kroos, aga põrutab otse Casillase peale. Zelinski hinnangul oleks Müller ära löönud, kes kaartidega eemal.

71. minut - Saksamaa koondise nurgalöök. Ei tule midagi ohtlikku.

73. minut - Hispaania nurgalöök. Carles Puyol teeb 1:0! Tuleb hirmsa hooga värava ette ja väravavahil pole šansse.

Saksamaa on pärast kaotusseisu jäämist läinud suurte jõududega rünnakule. Aega veel on.

81. minut - Vahetavad nii Saksamaa kui Hispaania. Saksal Khedira välja ja Gomez sisse, Hispaanial Villa puhkama ning Torres sisse.

82. minut - Pedro muneb ära hiilgava rünnaku, kus tema ja Torres läksid 2-1 vastu. Aga ei andnud söötu ja lõpuks oligi ummikus. Kui Hispaania peaks nüüd kaotama...

Saksamaa koondis on saanud surve peale. Päris ohlikult rünnatakse.

85. minut - Hispaania teeb vahetuse. Pedro pingile ja väljakule David Silva.

Hispaanlastel kolm nurgalööki järjest ja neil aega on. Kas tõesti saab Hispaania esmakordselt MMi finaali?

Kohtunik lisas kolm minutit. Saksamaa üritab lõpuni, aga ei miskit. Hispaania on finaalis!!!

--------------------------------------------------------------

Eelinfo:

Saksamaal on ainus kaotus Thomas Müller, kes ei saa distsiplinaarkaristuse tõttu osaleda. Taas on mänguks üles antud ka ründaja Cacau, kes jättis kaks eelmist kohtumist vigastuse tõttu vahele.

Hispaania peatreeneri Vicente del Bosque jaoks on peamine küsimus, kas usaldada endiselt oma tähtründajat Fernando Torrest. Eelmises mängus Paraguay vastu vahetas peatreener alavormis Liverpooli ründaja 60. minutil pingile...

Arsenali poolkaitsja Cesc Fabregas vigastas hiljuti treeningul paremat jalga, kuid peaks täna siiski mängukõlbulik olema.

Saksamaa mängib MM-finaalturniiri poolfinaalis juba 11 (!) korda, hispaanlaste jaoks on see alles teistkordne pääs nelja hulka. Sakslased on seejuures viimasest kaheksast MMist kuuel korral vähemalt poolfinaali jõudnud.

Sakslased on alles teine meeskond 1970. aasta Brasiilia koondise järel, kes on suutnud ühel turniiril koguni kolmes mängus vähemalt neli väravat lüüa. Saksamaa on juba purustanud Argentina ja Austraalia 4:0 ning Inglismaa 4:1.

Hispaania meeskond on küll suutnud taastuda MMi avavoorus saadud üllatuskaotusest Šveitsi käest, kuid pole siiani õiget mängu leidnud. Viimased kohtumised on võidetud napi üheväravalise eduga.

Saksamaa ja Hispaania on omavahel kohtunud 20 korda - Saksamaa on võitnud 8 ja Hispaania 6 mängu, 6 kohtumist on lõppenud viigiga. 2008. aasta EMi finaalis suutis aga Hispaania Saksamaa alistada.

Saksamaa ründaja Miroslav Klose võib juba täna teha ajalugu, sest ta on MM-turniiridel löönud kokku 14 väravat. Rekord on brasiillase Ronaldo käes 15 tabamusega.

Rekordit jahib täna ka hispaanlane David Villa, kes on vaid ühe värava kaugusel Hispaania kõigi aegade suurima väravaküti Rauli rekordist, kes lõi rahvuskoondise eest 44 väravat.

Kohtunikebrigaad on täna Ungarist. Peakohtunikuks on Viktor Kassai.