"Ma olen aeg-ajalt ikka imestanud, et kuidas see küll nii on, et raha jätkub peaaegu kõigeks, aga kui on jutt laulupeost või olümpiamängudest või maailmameistrivõistlustest, siis tuleb raha puudu," imestas peaminister.

"Kui on teada, et finaalmänge või poolfinaale vaatab paarsada tuhat vaatajat ja alagrupimänge vaatab ligi sada tuhat vaatajat, siis see minu meelest päris mõistlik ei ole, et tahetakse nii suure vaadatavusega ülekannetest loobuda," tõdes Ansip.

"Minu kohta te teate, ma olen spordisõber. Kui rahvusringhääling jalgpalli maailmameistrivõistlusi ei näitaks, oleksin muidugi väga pettunud."

Ansip näeb ERRi rahaprobleemidele mitut lahendust. "Ilmselt rahvusringhääling leiaks ka ise midagi eelarvest. Kui ülekandeks on vaja 600 000 eurot, siis juba lepinguga on võetud kohustus tasuda litsentsi eest 400 000 niikuinii. Litsentsi eest tuleb tasuda ka siis, kui ülekannet ei tehta. Mulle tundub, et ei oleks väga mõistlik maksta 400 000 selle eest, et keegi jalgpalli ei näeks."

Ansip lisas, et üks võimalus on müüa alaliidul reklaami täiendava raha saamiseks. Tema sõnul poleks see "pühaduse teotamine", sest seda on tehtud ka varem ning võimalus väärib kaalumist.