"Keegi pole Austria mängu tulemuse ega meie meeskonna mänguga rahul," ütles EM-valikmängu Viinis kohapeal vaadanud Mutko Sport Expressile.

"Meie jalgpalli tase on langenud Euroopa keskmikute tasemele ning võib-olla isegi alla selle. Oleme FIFA edetabelis langenud 30 seast välja. Aasta lõpuks võime isegi kukkuda välja 40 seast."

"Peame nüüd sügavalt olukorra keerukust analüüsima ja kaaluma. Arvan, et see juhtub lähima paari päeva jooksul ning me anname teada, milleste otsusteni me jõudsime. Olen kindel, et need saavad oma iseloomult olema drastilised," lisas ta.

Fabio Capello juhendatav Venemaa koondis on 2014. aastal seitsmest mägust võitnud vaid ühe, kui septembris alistati Liechtenstein 4:0.

"Oleme tagasi aastas 2005, mil pidime kõike praktiliselt nullist alustama," jätkas Mutko. "Kõik see juhtub mitmete Venemaa jalgpalli arengus murettekitavate tendentside taustal. Noortemeeskonnad on nõrgad ning näitavad viletsaid esitusi. On täiesti ilmselge, et me oleme viimasel ajal vähikäiku teinud. Me regresseerume."

Teisipäeval kohtub Venemaa Ungariga ning arvatakse, et see jääb Capellole viimaseks mänguks, kuigi tänavu jaanuaris pikendati itaallasega lepingut 2018. aasta MM-ini.