Solo pika keelu põhjuseks on tema remargid pärast olümpiamängude veerandfinaalis saadud kaotust Rootsilt. Väga kaitsvalt mänginud rootslannasid saatis edu penaltiseerias ning ülikogenud Solo oli matši järel tulivihane.

"Arvan, et parem võistkond täna ei võitnud. Näitasime oma sisu, tulime kaotusseisust välja ning olen meie üle uhke. Kaotasime aga täna hunnikule argpüksidele. Ma ei usu, et nad turniiril kaugemale jõuavad," sõnas Solo pärast mängu meediale.

Koondise juhid otsustasid pärast mõningast mõtlemisaega 35-aastast Solot karistada, eemaldades naise koondise juurest koguni kuueks kuuks.

Solo plaanib aga naismängijate ühenduse abil selle otsuse edasi kaevata. "Usume, et asjaolusid arvestades on määratud karistus ülemäärane, pretsedenditu, ebaproportsionaalne ning mängija õigusi rikkuv," sõnas ühenduse tegevdirektor Rich Nichols. "Samuti on meie hinnangul küsitav, kas sarnaseid meetmeid oleks kasutatud ka sel juhul, kui mõni meesmängija või -treener oleks vaid mõni hetk pärast frustreerivat kaotust vastase mängustiili kritiseerinud."

Solo on viimastel aastatel korduvalt negatiivset tähelepanu äratanud - teda süüdistati koduvägivallas, poolteist aastat tagasi sõitis ta kõrvalistmel koos oma purjus mehega naistekoondise bussiga ning Rio olümpia eel ajas ta oma liigse Zika-hirmuga marru brasiillased. Olümpiaturniiri ajal vilistas publik Solo välja iga kord, kui ameeriklanna palli sai.