Nädal tagasi Saksamaa vutiliidu (DFB) presidendi koha maha pannud Grindel tunnistas 1. aprillil üles, et võttis poolteist aastat tagasi Ukraina jalgpalliametnikult kingitusena vastu hinnalise luksuskella. Selle 6000 eurot maksva kella andis talle üks viiest UEFA asepresidendist, ärimees Grigori Surkis.

Varasemalt oli ajaleht Spiegel kirjutanud, et Grindel sai 2016. aasta juulist 2017. aasta juulini kahtlast tulu 78 000 euro ulatuses. Sel perioodil oli ta nimelt DFB meediajuhtimise ettevõtte esimees. DFB meediaosakonna sõnul oli Grindel aga kõik sissetulekud korrektselt deklareerinud.

Samuti jäi segaseks tema hoiak seoses peatreener Joachim Löwi hiljutise otsusega jätta koondisest välja Thomas Müller, Mats Hummels ja Jerome Boateng, kelle koondisekarjääri ta sellega lõpetas. Esialgu ta tervitas Löwi otsust ja ajastust, kuid paar päeva hiljem teatas, et ilus oleks olnud otsus teatavaks teha pressikonverentsil, mehi nende teenete eest tänada ja otsust meediale põhjendada.

Samuti ei olnud Grindel just kõige populaarsem mees fännide seas. Bundesliga mängudel on sel hooajal nähtud regulaarselt alaliitu kritiseerivaid sõnumeid.

Mõned nädalad tagasi jalutas Grindel välja Deutche Welle intervjuult, kus temalt küsiti, kuivõrd ahvatlev oleks uus klubide maailmameistrivõistluste formaat rahaliselt Saksa vutiliidule.

Täna astus Grindel tagasi UEFA asepresidendi kohalt ja FIFA Nõukogust, kus ta esialgu, pärast DFB presidendi ametist taandumist, lubas edasi olla. Põhjuseks tõi ta soovi kaitsta Euroopa jalgpalliliidu mainet.