Ta edestas hääletusel Joao Felixit (Mardidi Atletico), Bernardo Silvat (Manchester City), Ruben Nevesi (Wolverhampton) ja Bruno Fernandesi (Lissaboni Sporting).

Euroopa jalgpalliliidu UEFA parimate valimisel Liverpooli kaitsjale Virgil van Dijkile alla jäänud Ronaldo on kodumaal parimaks tunnistatud alates 2007. aastast kõigil kordadel peale 2010. ja 2014. aasta.

Auhinnagala toimus Lissabonis Carlos Lopes paviljonis, kus peetud kõnes pidas Ronaldo hea sõnaga meeles oma kasvatajaklubi Sportingut.

"Maailm keerleb nii kiiresti - sotsiaalmeedia, press... On olnud metsik aeg. Selja taha jääb ka keeruline aasta isiklikus elus. Ärge laske kellelgi teisel end kõigutada!" rääkis Ronaldo mõistujuttu. "Ma ei saa jätta mainimata, et Sporting väärib ka väikest auhinda. Ehk järgmine kord."

Portugali aasta naismängijaks tunnistati Jessica Silva (Levante/Lyon), parimaks meeste treeneriks Bruno Lage (Benfica), parimaks naiste treeneriks Miguel Santos (Braga). Nii meeste kui ka naiste aasta võistkonnaks kuulutati Benfica.