Messi on juba varem korduvalt AFA tööd teravalt kritiseerinud, kuid tänavuse Copa America ajal viskas tal lõplikult üle. Näiteks kirjutas Messi eelmisel nädalal Instagramis: "Jälle istume lennukis ja ootame luba, et saaks õhku tõusta. Jeesus, AFA - see on ju katastroof!"

Skandaalidest räsitud Argentina jalgpalliliit läks eelmisel reedel rahvusvahelise alaliidu FIFA administreerimise alla. FIFA administreerimiskomisjon korraldab finants- ja juhtimiskriisis oleva AFA tööd kuni uute presidendivalimisteni.

29-aastane Messi teatas kohe pärast Copa America finaalmatši kaotust Tšiilile, et tema mängud Argentina koondises on mängitud. Pärast seda on paljudes Argentina linnades ilmunud tänavapilti plakatid kirjaga "Leo, palun ära lahku!" Messil on palunud koondisekarjääri jätkata nii Argentina president Mauricio Macri kui endine jalgpallikuulsus Diego Maradona.

"Messi peab jääma koondisse. Tal on veel palju meile anda. Ta läheb Venemaale tippvormis ja tuleb seal maailmameistriks," sõnas optimistlik Maradona ajalehele La Nacion.

2005. aastal koondisedebüüdi teinud Messi on Argentina koondises pidanud 113 mängu ja löönud 55 väravat.