"Juhtus kõige hullem, mis üldse juhtuda saab," ütles FIFA peasekretär Jerome Valcke. "Sellegipoolest pole see kuidagi seotud turvalisusega staadionitel. Meil on olemas evakueerimisplaan, mis teeb staadionid tühjaks kaheksa minutiga."

"Sellega töötavad pühendunud ja treenitud inimesed katastroofiosakonnast. Seda, mis juhtus, ei saa kuidagi seostada MM-i turvalisuse eest vastutava organisatsiooniga," lisas Valcke.

Sarnase avaldusega esinesid ka 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängude korraldajad. "Me ei kahtle, et Rio 2016 pakub fännidele, sportlastele ja töötajatele turvalist keskkonda. Teeme tihedalt koostööd kõikide vajalike organitega, et tagada turvalisuse reeglite vastavus rahvusvahelistele standarditele," lausus Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) pressiesindaja.

"See, mis juhtus, võib juhtuda ükskõik kuskohas maailmas. Sellel pole mingit pistmist Brasiilia võimekusega korraldada suuri üritusi, nagu miljoneid inimesi kokku toov Rio karneval ja uusaasta ilutulestikud Copacabana rannal on näidanud," ütles Rio olümpia kommunikatsioonijuht Carlos Villanova.

Brasiilia politsei teatas, et on vahistanud Santa Maria ööklubi omaniku ning kaks muusikut, kes süütasid tulekahju põhjustanud ilutulestiku.