Kaheksandikfinaal:

Hispaania – Portugal 1:0

Portugal mängis esimesel poolajal kaitsvalt, lootes kontrarünnakute pealt oma värav ära lüüa. Hispaania valdas küll enam palli, kuid portugallased suutsid nende mängu hästi kinni panna. Värav muutis kohtumise käiku kardinaalselt ning Hispaania sai mängida tavapärast pallihoidmist, otseselt sihile jõudmisele mõtlemata ja oodates oma võimalust.

Portugal pidi end seejärel avama ja rünnakule asuma, kuid ei saanud seevastu midagi tehtud. Usk püsis siiski lõpuni ja mõned ärevad hetked suudeti lõpupoole korraldada, kuid ei midagi otsustavat. Hispaania oli teisel poolajal innukam ja tegutsemises otsustavam. Esimesel poolajal võtsid nad asja ehk liiga lihtsustatult.

Väravamomendile eelnes 5 minutit väga konkreetset survet, mis kõrvalt vaadates tundus nagu III liiga Eesti retrokoondise tänane karikamäng Sillamäe Kalevi vastu, kus kaitsjad on kohad sisse võtnud, kuid vastastel käib sööt kenasti jalalt jalale. Hispaanlastel oli õnne ka, sest esimese löögi väravavaht tõrjus, kuid jätkuolukorras pani David Villa palli sisse. Villa oli üldse üks ohtlikumaid, võttis ise julgelt ette ja tekitas kaitsjatele suuri probleeme.

Vasturünnakutega üritanud Portugal ei leidnud kontrates konkreetset jätku. Üritati mõnel korral vasakult äärelt, kuid Cristiano Ronaldo jäi täna täiesti märkamatuks. Pallid ei jõudnud temani ja kui jõudsid, siis jooksis nendega justkui peaga vastu seina. Ei tulnud ei jätku, läbimurret, lööki ega söötu. Mõtlesin samal ajal jaapanlaste peale, kui nemad alagrupist edasipääsu eest võitlesid. Neil olid mehed nagu Honda, kes suutsid palli hoida ja seda edasi liigutada. Ronaldo läks aga samasse klubisse Rooneyga sel turniiril.

Veerandfinaal

Paraguay – Hispaania

Hispaania on selge favoriit, kuid kui Paraguay seal midagi suudab, siis kuulub see pigem valdkonda “jalgpallis võib igasugu asju juhtuda”. Initsiatiivi omab kindlasti Hispaania, kes suudab oma mänguklassi peale suruda. Ilmselt kujuneb kohtumine sarnaseks nagu täna Portugaliga.