Argentiinal oli suuri raskusi väravavõimaluste tekitamisega, samal ajal kui sakslaste mängumasin töötas ladusalt - mehed liikusid, pall liikus ja skoor suurenes. Argentiinlaste superstaar Messi oli mängust täiesti välja lülitatud. Ta sai väga vähe palli ja kui saigi, oli tal vähe ruumi sellega toimetamiseks. Sakslased panid oma trahvikasti esise tsooni lukku, argentiinlastel oli ruumi ainult äärtel, sealt aga ei osatud midagi ohtlikku tekitada. Ka Maradona ei osanud midagi peale hakata, paar hilist vahetust ei muutnud midagi.

Erinevalt teistest Euroopa suurliigadest toimetatakse Saksamaal mõistlikult. Klubid elavad oma teenitud rahast - staadioni, piletimüügi, reklaami ja teleõiguste majandamisel ollakse teistest kaugel ees. Kuna hulgaliselt naftadollareid käisest puistavaid omanikke pole, ei suudeta mängijateturul superstaare üles osta, seda enam tegeldakse oma talentidega. Noored anded saavad klubides kohe pildile ja lõppkokkuvõttes on koondis tegemas suuri tegusid.  

Saksalste resultatiivsus on tõeliselt hämmastav. Kui esimene värav pani kantsler Angela Merkeli plaksutama, siis mida suuremaks skoor muutus, seda rohkem Merkel VIP tribüünil lausa ringi keksis. Merkeli kõrval istunud LAV-i president, mitmenaisepidamise ja abieluväliste laste poolest kuulus Jacob Zuma, vaatas seda keksimist päris kelmika pilguga.  

Sakslaste teekond on olnud aukartust äratav, kaheksandikfinaalis langes Inglismaa, veerandfinaalis Argentiina, nüüd poolfinaalis ootab ees EM-finaali kordusmängus Hispaania. Aga see, kes tahab maailmameistriks tulla, peab võitma kõiki, olgu vastasel kuitahes kõlav nimi.  

Hispaanial oli Paraguaiga kõvasti tegemist, aga õnnejumal oli taas valitsevate Euroopa meistrite poolel. Nii nagu Uruguai-Gaana mängus, nii ka siin oli tegemist tõelise penalti-thrilleriga. Ei näe just tihti, et nii väikese vahega mängus penalteid antaks ja need mõlemad veel ka löömata jäavad. Oma osa mängis thrilleris ka Guatemala kohtunik, kes need kaks penaltit andis, kolmanda  penalti hispaanlaste jätkuolukorras andmata jättis ning Xabi Alonso esimese tabava löögi lugemata jättis. Kui pärast kaheksandikfinaale olid kohtunikud tähelepanu keskmes, siis nüüd said nad oma tööga päris hästi hakkama, eriti Holland-Brasiilia mängu vilistanud jaapanlane ja Saksamaa-Argentiina heitluses kohut mõistnud usbekk. Nii et kui finaali vilistamise põhipretendendiks peeti Howard Webbi, siis nüüd on talle ka konkurente tekkinud.  

Veerandfinaalide kokkuvõtteks võib öelda, et Euroopa keeras kaheksandikfinaalide järel Lõuna-Ameerika poole kaldunud kaalukausid otsustavalt enda kasuks. Nelja meeskonnaga veerandfinaali jõudmine näitas Lõuna-Ameerika vutimeeste selget ülemvõimu, nüüd on olukord sootuks teine.   Finaliste on siiski raske ennustada, Holland on, tulpidemaale ebatüüpiliselt, tasa ja targu sõudes kaugele jõudnud. Samas ei anna Brasiilia alistamine mingit garantiid, et ka brasiillaste väikesest naabermaast jagu saadakse. Sakslased on oma võimsa mänguga küll suursoosikud, aga keegi ei ütle, et hispaanlased ei võiks juba kolmandat 1:0 võitu järjest võtta. Elame-näeme, lõpplahendus pole enam kaugel...