Meeskonna tüürimise võtab üle endine Taani koondislane ja Londoni Arsenali poolkaitsja John Jensen. Sel suvel Venemaal MM-il Taanit juhendanud Age Hareide on tülis kollektiivlepingu pärast mängijate poolel ning naases oma koduriiki Norrasse.

Ajalehe Extra Bladeti teatel võeti kuus meest koondisse Taani saalijalgpalli rahvusmeeskonnast ning ülejäänud Taani madalamatest liigadest.

Jensen kohtus oma mängijatega alles päev enne mängu ehk teisipäeval lennukis. "Rääkisin teel siia lennukis kõigiga. Ma ei tundnud neist varem kedagi," tunnistas Jensen. "Küsisin nende nimesid ning kus nad väljaku mängivad."

Taani tegi ainsa treeningu Bratislavas täna hommikul. "See on minu jaoks treenerina väga raske olukord. Mul oli seda tööd aega ette valmistada ainult 24 tundi," sõnas Jensen.

Situatsioon valmistab tuska ka Slovakkia peatreenerile Jan Kozakile, kes ütles: "Ma küsin, mis mõte oli neil siia sellise meeskonnaga reisida? Sportlikust vaatevinklist ei anna selline mäng meile midagi."

Taani koondise põhimängijad, kes pole nõus neile alaliidu poolt peale surutavate reklaamiõiguste lepingutega, naasid esmaspäeval koduklubide juurde. Tõenäoliselt peavad teise ešeloni mängijad pühapäeval Rahvuste liiga mängus vastu astuma ka Walesile. Mängu ärajätmise korral ähvardaksid Taani jalgpalliliitu suured trahvid ning isegi UEFA võistlussarjadest eemaldamine.