„Ma ei kavatse sinna kaasata ainult inglise mängijaid. See tuleks moodustada kõikidest Ühendkuningriikide alla kuuluvatest rahvustest,” ütles Pearce, kutsudes ühtlasi üles Šotimaa, Põhja-Iirimaa ja Walesi jalgpalliliite oma mängijaid olümpiamängude ajaks tema käsutusse andma.

Pearce’i soovile on aga juba vastuseisu väljendanud nii Walesi kui ka Šotimaa alaliidud, kes kardavad, et ühtseks löögirusikaks ühendamine võib rikkuda nende iseseisvust jalgpallimaana. BBC kirjutab, et sama meelt on ka põhja-iirlased.

Olümpiamängude koondisesse kutsutakse 18 meest, 15 neist peavad olema sündinud 1989. aasta 1. jaanuaril või hiljem, kolm meest võivad olla vanemad. Naiste koondisele vanusepiiranguid pole.

Pearce on mängijana esindanud kuute erinevat Inglismaa klubi, viimati 2002. aastal Manchester City’t. Inglismaa koondises on ta pidanud 78 kohtumist. Enne U-21 koondise tüüri asumist 2007. aastal töötas ta Manchester City peatreenerina ning 1996.-1997. aastani oli ta tegev Nottingham Foresti juures.

Suurbritannia naiste jalgpallikoondist juhendab olümpial Hope Powell, kes on Inglismaa naiskonnas seda tööd teinud juba 1998. aastast saadik.