Banks suri pärast pikaaegset võitlust vähiga. Klubijalgpalli peamiselt Leicester City ja Stoke City ridades mänginud puurilukk oli Inglismaa koondise esiväravavahiks 1966. aasta MM-finaalturniiril. See on teadupärast seni ainsaks suurturniiriks, mille inglased on suutnud võita.

Paljudele on Banks meelde jäänud aga siiski tõrje tõttu, mille ta tegi 1970. aasta MM-il mängus Brasiilia vastu. Banks suutis suurepärase reaktsiooni abil üle otsajoone lükata Brasiilia legendi Pele löögi. Hiljem on seda sooritust nimetatud sajandi parimaks tõrjeks.

Brasiilia võitis kohtumise siiski 1:0 ning matši järel tõdes ka Pele, et tegemist oli MM-finaalturniiride läbi aegade parima tõrjega. „Brasiilias nõustuvad sellega kõik,“ teatas kolmekordne maailmameister.

„Just selle tõrje tõttu inimesed mäletavad mind,“ sõnas Banks ise 2012. aastal ajakirjale FourFourTwo. „Mind ei mäletata MM-tiitli võitmise pärast. Mind mäletatakse ikka selle tõrje tõttu. Täpselt nii suur see tõrje oligi. Minuga tahetakse alati just sellest rääkida.“