Buenos Airese suurklubide Boca Juniorsi ja River Plate'i vastasseis on ülimalt tuline ja seda jälgitakse üle maailma. Nimeks on see saanud Superclasico. Linnasisestest derbidest hinnatakse maailmas sama kirglikuks ehk ainult Glasgow tipptiimide Rangersi ja Celticu vastasseisu.

Boca Juniors ja River Plate jagavad 13 miljoni elanikuga Buenos Airese sisuliselt pooleks. Pooleks jagavad need kaks tegelikult terve riigi. Kui kahe klubi poolehoidjad kokku liita, siis saab väidetavalt kokku juba 70 protenti Argentina jalgpallifännidest.

River Plate ja Boca Juniors on Copa Libertadorese raames kohtunud aastate jooksul 24 korda ja sealhulgas 1978. ja 2004. aasta poolfinaalides, kuid finaalis mängitakse omavahel esmakordselt. Üldse on omavahel mängitud 246 kroda. Bocal on kirjas 88 ja River'il 81 võitu. 77 kohtumist on lõppenud viigiga.

Klubide esimene vastasseis leidis aste 1913. aastal. River võitis 2:1. Kahe tiimi omavaheline duell läks intensiivseks ja tuliseks 1920-ndatel. Ajalooliselt on River justkui rikkurite ja eliidi klubi. Boca on aga tööliste meeskond. Samas mõlemad said alguse Buenos Airese sadamaaladelt. Teineteisele on antud ka halvustavad hüüdnimed. Boca mängijad on “väiksed sead“ ning Rive'i omad “kanad (viide julguse puudumisele)“.

Argentina meistriks on River tulnud 36 ja Boca 33 korda. Copa Libertadorese on Boca võitnud 6 ja River 3 korda. Kui juurde lisada kõik erinevad kodused tiitlid, siis jääb Boca peale skooriga 67:63.

Kui Boca on alati mänginud Argentina kõrgemas divisjonis, siis River langes sealt 2011. aastal välja. Tegemist on häbiplekiga, mida ei saa tiim endalt väidetavalt kunagi maha.

Kui klubide ja nende fännide puhul on tegemist vihavaenlastega, siis aastate jooksul on olnud üle 100 mängija, kes on kandnud mõlema võistkonna särki. Kuulsamate meestena on seda teinud Gabriel Batistuta ja Claudio Caniggia.

Seekordse Copa Libertadorese poolfinaalis alistas Boca Juniors kahe mängu kokkuvõttes 4:2 Brasiilia tipptiimi Palmeirase. River Plate oli tänu võõrsil löödud väravate reeglile 2:2 parem Brasiilia meeskonnast Gremio.

Finaali avalahing peetakse 7. novembril Boca koduväljakul Bomboneral. Korduskohtumine on kavas 28. novembril River'i koduareenil Monumentalil.