Inglismaa reisis möödunud nädalal Islandile, kui UEFA Rahvuste liiga raames mindi vastamisi kohaliku koondisega. Koondislased ööbisid Reykjavikis ühes hotellis, kus olid koroonaviiruse tõttu seatud kindlad piirangud.

Manchester City ridadesse kuuluv Foden ja linnarivaali Unitedi mängija Greenwood sattusid aga pühapäeval skandaali, kui sotsiaalmeedias hakkasid ringlema videod sellest, kuidas nad olid hotellitubadesse paar kohalikku naist kutsunud, rikkudes sellega rangelt karantiinireegleid.

"Meil polnud aimugi koroonareeglitest ja nad ei öelnud kordagi, et me ei tohi pilte teha," rääkis üks naistest kohalikule meediale.

Inglismaale jalgpalliliit alustas kahe noormehe osas uurimist. Ühtlasi saadeti Foden ja Greenwood koju tagasi.

"Kaks poissi rikkusid koroonareegleid. Pidime väga kiiresti otsustama, et nad ei tohi ülejäänud tiimiga enam kokku puutuda ja ei saa seega enam treenida," rääkis koondise peatreener Gareth Southgate. "Loomulikult käitusid nad naiivselt. Mõistan nende vanust, kuid kogu maailm on tegelemas pandeemiaga. Nüüd peavad nad eraldi Inglismaale tagasi lendama."

Ühtlasi mõistsid mõlema noormängija koduklubid meeste käitumise hukka. Nii Foden kui Greenwood on reeglite rikkumise eest juba vabandanud.

Mõlema mehe jaoks oli laupäevane mäng Islandi vastu, mille Inglismaa 1:0 võitis, debüüt esindusmeeskonna eest.

Foden sai lõppenud hooajal City eest 38 kohtumisega kirja kaheksa tabamust ja üheksa tulemuslikku söötu. Greenwoodi jaoks kujunes möödunud hooaeg tõeliseks läbimurdeks Unitedi särgis, kui ta lõi kokku 19 väravat ning jagas viis resultatiivset söötu.